رئیس اتاق بازرگانی لرستان بر لزوم پیگیری مشکلات واحدهای اقتصادی توسط نمایندگان مجلس تاکید کرد.
حسین سلاحورزی در نشست مجمع نمایندگان استان با فعالان اقتصادی لرستان که در اتاق بازرگانی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: فعالین اقتصادی کاملا به شرایط کشور و دولت اشراف دارند و به خوبی می دانند که کشور در شرایط نرم و معمول نیست.
وی ادامه داد: مجموعه مشکلاتی که دست و پاگیر فعالان اقتصادی استان هست جزو عوامل محیطی بوده و این فعالان نقشی در ایجاد مشکلات نداشتند.
سلاحورزی اضافه کرد: در سازوکاری که در مجلس برقرار است برای عبور از این شرایط است باید شرایط واحدهای تولیدی مدنظر سیاست گذاران باشد.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران افزود: این قضیه که در این شرایط تعادل در منابع و مصارف دولت برقرار نیست و امکان پرداخت مطالبات بخش خصوصی نیست، برای فعالان اقتصادی قابل درک است اما اینکه یک فعال اقتصادی مطالباتی از دولت داشته یاشد ولی امکان پرداخت آن نباشد و دولت به فعال بخش خصوصی تاکید کند که مالیات را پرداخت کند، قابل قبول نیست.
وی یادآور شد: اگر در این شرایط واحد تولیدی به دلیل عدم وصول مطالبات امکان ادامه فعالیت نداشته باشد، بدسلقیگی است که سازمان تامین اجتماعی و امور مالیات هزینه های زیادی از بخش خصوصی اخذ کند.
سلاحورزی خاطر نشان کرد: در قوانین مختلفی که قانون گذار تصویب کرده راهکارهایی اندیشیده شده است و قوانین نسبتا خوبی داریم و بخشی از کف مطالبات فعالان بخش خصوصی را پوشش می دهد ولی این قوانین در مرحله اجرا مشکل دارد.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان یادآور شد: بعد نظارتی مجلس اگر این روزها تقویت شود و حداقل قوانینی که از قبل مصوب شده، اجرا شوند، بخشی از آلام و مشکلات فعالان اقتصادی حل شود.
وی گفت: تعداد قابل توجهی از فعالان اقتصادی از تسهیلات ارزی استفاده کرده اند و تعهد داده اند که بازپرداخت به صورت ارزی باشد، در ماده 20 یک تبصره آمده است که برای اینکه این فعال اقتصادی از نوسانات نرخ ارز متضرر نشود، دولت سازوکار پوشش ریسک را برای آنها در نظر بگیرند و این در حالیست کسانی که با ارز 1100 تومانی تسهیلات گرفته اند باید با ارز 13 هزار تومانی آن را پس دهند و این قضیه آنها را زیر بار بدهی له کرده است. سال هاست که فعالان بخش خصوصی داد می زنند که چرا این ماده اجرا نمی شود.
سلاحورزی یادآور شد: همچنین در موردی دیگری قانون گفته است که مالیات ارزش افزوده برای صادرات نداریم در حالیکه الان هیچ فعال اقتصادی صادرکننده ای نداریم که 9 درصد مالیات ارزش افزوده ای که پرداخت کرده، بتواند به راحتی آنها را استرداد کند.
نائب رئیس اول اتاق ایران افزود: لازم است مواد قانونی که به منظور حمایت عمومی از فعالان اقتصادی تصویب شده اجرا شوند و مورد استفاده قرار گیرند.
وی در بخشی از سخنان خود افزود: ماده 20 همچنان برای فعالان اقتصادی انجام و حل نشده بوده و روش بازپرداخت به روشی قابل اجرا برای فعالان تبدیل نشده است.
سلاحورزی خاطر نشان کرد: در قانون اصلاح مواد1، 6 و 7 اجرای سیاست های اصل 44 نمایندگان داریم اگر در صدور مجوزها کم کاری از سوی مدیر یا مسئولی صورت گیرد، استاندار موظف است افرادی که در صدور مجوز اخلال ایجاد کرده اند به تخلفات اداری معرفی کند. به فعالین اقتصادی توصیه داریم اگر در صدور مجوزهایشان اهمال شده است شکایت کنند و از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که پیگیری کنند آیا این قانون در لرستان اجرا شده است؟
رئیس اتاق بازرگانی لرستان با بیان اینکه شرایط تحریم و جنگ اقتصادی است و تمام ترکش های آن به بدنه کسب و کار فعالان اقتصادی وارد شده است و سهم دولت و بانک و … در این جنگ هیچ بوده است، گفت: همه امار نشان می دهد که نسبت به سال گذشته حجم اقتصادمان حداقل 46 درصد کوچکتر شده است و در این بین دولت با اعمال فشار بیشتر به فعالین اقتصادی شناسنامه دار افزایش درآمد مالیاتی داشته است.
وی افزود: بند (و) تبصره 16 قانون بودجه 97 فرصت استثنایی برای از بین رفتن سود مرکب در تسهیلات بانکی بود که متاسفانه در لرستان اجرا نشد و علی رغم تمایل بسیار بخش خصوصی استان تمدید نشد و با رایزنی هایی که با مجلس داشتیم قرار است این موضوع مجدد در قالب لایحه به مجلس برده شود و از نمایندگان لرستان در مجلس انتظار داریم که از آن حمایت کنند.
ثبت ديدگاه