نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به بسته پیشنهادی اروپا مجموعه اتاق بازرگانی ایران و همچنین دولت عزم ویژه‌ای برای حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی و ایجاد برقراری ارتباط با طرف‌های اروپایی دارند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی لرستان، حسین سلاحورزی پیش از ظهر امروز در همایش بررسی چگونگی ارتباط شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی با شرکت‌های خارجی در شرایط تحریم که در کیش برگزار شد بیان کرد: واقعیت این است که برجام علاوه اینکه از نظر سیاسی برلی کشورمان بسیار تاثیرگذار بود شرایط خوبی را برای ادامه فعالیت اقتصادی بنگاه‌های تولیدی، تعامل و ارتباط با شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاری در ایران ایجاد کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه با خروج آمریکا از برجام بسیاری از مشکلات پیش آمد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به با مخاطره مواجه شدن خط اعتباری ۳۰ میلیارد دلاری در نظر گرفته شده در برجام برای تجارت با ایران اشاره کرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: با توجه به تحریم آمریکا؟ شرکت‌های خارجی که در حال تبادل اقتصادی با آمریکا هستند از ترس تحریم‌های این کشور در مورد ادامه فعالیتشان در ایران تجدید نظر کردند.

سلاحورزی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته در وزارت امور خارجه به دلیل اهمیت پرداخت موضوعات اقتصادی شاهد تغییرات ساختاری بودیم، افزود: در نتیجه معاونت اقتصادی در این وزارتخانه ایجاد شد که این اتفاق امری مهم است چرا که وزارت امور خارجه به صورت تخصصی به موضوعات اقتصادی خواهد پرداخت و تعامل بیشتری را در این حوزه دارد.

وی اظهار داشت: از سوی دیگر اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران نیز به عنوان نماینده بخش خصوصی در موضوع برجام و اف ای تی اف همراه و همگام با دولت و وزارت امور خارجه بود.

این مسوول بیان کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام و اصرار اروپا برای ادامه برجام، طرف های اروپایی از اذعان داشتند که در حال تدوین یک بسته پیشنهادی هستند که ساز و کار مناسب مالی برای ارتباط خود با ایران را مهیا خواهد کرد و در نتیجه امکان حضور و ادامه فعالیت‌های شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی و خارجی که با آمریکا تبادلات اقتصادی ندارند فراهم خواهد شد.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: در همین راستا در ماه های گذشته وزیر امور خارجه در جمع هیئت نمایندگان اتاق ایران تاکید داشتند که در رابطه با شناسایی شرکت‌های کوچک و متوسط که امکان همراهی با طرف‌های اروپایی و خارجی را دارند اتاق بازرگانی ایفای نقش ویژه‌ای کند.

سلاحورزی ادامه داد: در این راستا اتاق بازرگانی ایران این موضوع را به صورت ویژه مورد پیگیری قرار داد و تاکنون نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

وی گفت: با توجه به اینکه اتحادیه اروپا اعلام کرده تا قبل از ۱۳ آبان ماه بسته پیشنهادی خود را برای ادامه و تحقق همکاری شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی با ایران مهیا خواهد کرد فعالان اقتصادی منتظر تحقق این وعده هستند.

این مسوول در ادامه عنوان کرد: انتظار می‌رود شرایط برای تسهیل فضای کسب و کار در داخل کشور و همچنین رفع موانع موجود مهیا شود متاسفانه شاهد تعدد مراجع تصمیم‌گیری در حوزه شرکت‌های کوچک و متوسط هستیم که این امر مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد که امیدواریم در کارگروه مشترک تصمیم مناسب برای بهبود این وضعیت گرفته شود.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران به صورت جدی به دنبال عضویت ایران در شبکه کسب و کار اروپا است، افزود: در شرایطی که آمریکا از برجام خارج شده و اتحادیه اروپا به دنبال جبران کردن تبعات این خروج است و موضوع همکاری شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی و اروپایی مدنظر قرار دارند وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی و همچنین سایر بخشهای دولت بر حمایت جدی از این گونه شرکت‌ها و بهبود شرایط برای برقراری ارتباط آنها با طرف‌های اروپایی تاکید دارند.