مدیرکل پایش روابط اقتصادی دوجانبه وزارت امور خارجه کشور گفت: روند کاهش قدرت آمریکا بر اقتصاد جهان آغاز شده و مطمنا تحقق پیدا خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی لرستان، احمد معصومیفر ظهر امروز در همایش بررسی چگونگی ارتباط شرکت های کوچک و متوسط ایرانی با شرکتهای خارجی در شرایط تحریم که با حضور حسین سلاحورزی نایب رییس اتاق ایران در سالن همایش های کیش برگزار شد بیان کرد: متاسفانه اکنون کشورهای مختلف دنیا با چالشی به نام ترامپ مواجه هستند و این موضوع تنها به ایران ختم نمیشود به نحوی که پس از انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا کشورهای دنیا با مسائل جدیدی مواجه شدند این موضوع علاوه بر اینکه چالشهایی برای آنها به وجود آورده شرایطی را برای فرصتسازی نیز معین کرده است.
وی ادامه داد: خروج آمریکا از پیمانهای مختلف جهانی به خصوص برجام نشان داد که کشورهای بزرگ اروپایی و قدرتهای شرق آسیا که متوجه شدند اقتصادشان تحت سیطره دلار و اقدامات آمریکا بوده و از حالت عادی خارج شده است.
مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه عنوان کرد: در صحنه جهانی و بینالملل تکاپوی برای بهبود این وضعیت و تغییر ساختار اقتصادی ایجاد شده که البته اکنون در آغاز راه قرار داریم اما پیمانشکنیهای آمریکا در صحنه جهانی مطمئناً آغاز یک تحول عظیم برای خارج کردن دلار از اقتصاد جهانی و کاهش وابستگی آمریکاست.
معصومی فر بیان کرد: روند کاهش قدرت آمریکا بر اقتصاد جهان را آغاز شده و مطمئناً در بلندمدت این امر تحقق پیدا خواهد کرد.
وی گفت: برجام یک توافق چند جانبه با تایید شورای امنیت بوده و با توجه به اینکه سایر کشورهای عضو برجام به دنبال این معاهده بینالمللی هستند اتحادیه اروپا در حال تدوین سازوکارهای اقتصادی برای ادامه فعالیتهای شرکت های کوچک و متوسط و ارتباط آنها با شرکتهای ایرانی است.
این مسوول اظهار داشت: ستاد هماهنگی روابط اقتصادی با موضوع نحوه فعالیت شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی و ایرانی تشکیل شده و سازوکار لازم نیز تصویب رسیده است.
مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به اینکه بخشنامهای به همه سفارتخانههای کشورمان ابلاغ شده است، افزود: یکی از مهمترین بندهای آن تمرکز بر زمینه سازی برای همکاری شرکتهای کوچک و متوسط ایرانی و ایجاد تعامل و ارتباط با شرکت کوچک متوسط طرف خارجی است.
معصومی فر بیان کرد: بر اساس آمارها اکنون ۲۳ میلیون شرکت کوچک و متوسط در اتحادیه اروپا وجود دارد که زمینه را برای ایجاد اشتغال ۹۳ میلیون نفر ایجاد کرده و ۵۷ درصد از ارزش افزوده اقتصاد اتحادیه اروپا توسط smeها تامین میشود.
وی گفت: پیشنهادی اتحادیه اروپا تا قبل از ۴ نوامبر اعلام خواهد شد هدف اصلی آن نیز ارتباط و تعامل شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی با طرفهای ایرانی است.
این مسوول اذعان داشت: با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ اروپایی اقتصادی با آمریکا در حال تعامل و همکارب هستند و در صورت همکاری با ایران آمریکا آنها را تحریم و جریمه خواهد کرد، استفاده از ظرفیت شرکتهای کوچک و متوسط در اولویت اروپا و ایران قرار گرفته است.
معصومی فر در ادامه با اشاره به اینکه مهمترین مدلهای موفق همکاری با اتحادیه اروپا، افزود: از مهمترین شرایط تعامل صنایع بزرگ ایرانی با شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی میتوان به ضرورت ایفای نقش شرکتهای بزرگ ایرانی در حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط در کشور، ضرورت طراحی مثلثی شامل صنایع بزرگ، شرکتهای کوچک و متوسط داخلی و اروپایی با توجه به تحریم صنایع بزرگ و دشواری کار این صنایع با استانداردهای اروپایی، تامین قطعات و مواد مورد نیاز شرکتهای بزرگ از سوی شرکت کوچک و متوسط ایرانی و غیرایرانی اشاره کرد.
وی در ادامه اشاره به سایر اقدامات وزارت امور خارجه در راستای توسعه روابط اقتصادی اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه روابط اقتصادی به دنبال اعلام بسته پیشنهادی اروپا هستیم از سوی دیگر در راستای همکاریهای مشترک ایران و چین در حوزه فناوری دو مرکز در چین افتتاح شده که تمرکز این مراکز بر روی همکاری میان شرکتهای کوچک و متوسط ایرانی و چینی است.
مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه بیان کرد: وزارت امورخارجه وظیفه تسهیل گری برای بخش خصوصی را داراست و در این راستا تمام ظرفیت خود استفاده خواهد کرد.
ثبت ديدگاه