محمدرضا ملکشاهی‌راد نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی :

 

در دهه‌های گذشته با توجه به کم بودن جمعیت کشور هزینه‌های دولت بسیار پایین بود و مسئولان می‌توانستند بخشی از اعتبارات خود را برای عمران و تامین زیرساخت‌های کشور در جهت توسعه به کار گیرند.

متاسفانه اکنون شرایط دولت به گونه‌ای است که هزینه‌ها و درآمدهایش با هم همخوانی ندارد در نتیجه شاهد بروز مشکلات زیادی در کشور هستیم.

کل بودجه سال ۹۷ کشور حدود ۳۶۸ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان ۲۲۷ هزار میلیارد تومان مختص به هزینه‌های جاری دولت است.

از سوی دیگر دولت باید ۳۱ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های خود را پرداخت کند در نتیجه مبلغی در حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان برای عمران و زیرساخت وجود دارد.

بر اساس آمارها متاسفانه در سطح کشور برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام به اعتباری در حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان نیازمند هستیم این در حالی است که به هیچ عنوان نمی‌توان به اعتبارات دولتی اشاره شده تکیه کرد.

در نتیجه در شرایط کنونی دولت بیش از گذشته برای توسعه کشور نیازمند کمک و تکیه بر بخش خصوصی است.

متاسفانه اکنون شاهد وجود موانع زیادی بر سر راه فعالیت فعالان بخش خصوصی هستیم، این در حالی است که برای حضور پر رنگ آنها در حوزه اقتصاد کشور باید تمامی این موانع برچیده شوند.

متاسفانه تاکنون به دلایل مختلفی نتوانسته‌ایم از نقدینگی زیادی که در دست مردم وجود دارد استفاده کنیم در نتیجه این منابع در بخش‌های مختلف غیر کارآمد اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

م هنوز هم بسیاری از مسئولان وضعیت مالی دولت را درک نمی‌کنند در نتیجه باید شرایطی فراهم شود تا نقدینگی موجود در دست مردم را وارد عرصه تولید و اقتصاد کرد.

از مهم‌ترین راهکارها برای تحقق این هدف را باید تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری در لرستان دانست، به نحوی که این شرکت‌ها با هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری تحت نظر دولت همکاری داشته و شرایط را برای ورود به حوزه اقتصاد و تولید لرستان مهیا کنند.

مدیریت ارشد استان از ایده تشکیل شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری در لرستان استقبال کرده و تمرکز خود را نیز بر این موضوع گذاشته‌اند.

این شرکت با همراهی دلسوزان لرستان، کسانی که سال‌ها زحمات زیادی را در حوزه اقتصاد و تولید کشیدند ایجاد خواهد شد. می‌توان با استفاده از این ظرفیت شرایط را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف استان مهیا کرد چرا که به نظر می‌رسد راهی جز استفاده از این روش نداریم.

البته نهاد ریاست جمهوری و سایر وزارتخانه‌ها آمادگی کامل خود را برای حمایت از این شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری اعلام کرده‌اند و امیدواریم بتوان شاهد شکل‌گیری هرچه سریعتر آن و آغاز فعالیتش بود.

با ساز و کار اندیشیده شده همه کسانی که تمکن مالی دارند می‌توانند به عنوان سهامدار در این شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری حضور پیدا کنند تا بار دیگر بتوان اعتماد مردم را جلب کرد.

البته تحقق این هدف به عنوان اولین راهکار بوده، هنوز موانع خیلی زیادی داریم که موجب ایجاد اختلال برای سرمایه‌گذاران و بروز آسیب‌های زیادی می‌شوند که نمونه آن را باید مشکلات موجود در عرصه بانکی دانست که متاسفانه فشار زیادی را به بخش خصوصی وارد می‌کند.

یکی از اقدامات مناسب مدیریت ارشد استان تشکیل شورای دانا که متشکل از نماینده ولی فقیه در استان، رئیس مجمع نمایندگان، رئیس کل دادگستری و استاندار بوده است، مطمئنا این شورا می‌تواند کمک زیادی به حمایت از سرمایه‌گذاران کند.

امیدواریم استاندار لرستان، دولتمردان، نخبگان سیاسی، اصحاب رسانه و مردم در راستای حمایت از بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران وارد عمل شوند و این موضوع را به یک فرهنگ تبدیل کنیم چراکه کشور مختص به مردمانش بوده و باید بتوان شرایط را برای استفاده از ظرفیت‌هایمان مهیا کرد.