رحمن قلاوند مدیرکل فنی و حرفه‌ای لرستان در صبحانه کاری با فعالان اقتصادی لرستان در محل اتاق بازرگانی به بیان برنامه ها و عملکرد این دستگاه در ارتباط با فعالیت های اقتصادی پرداخت و معتقد بود دولت باید تسهیل گر باشد و نه دستور دهنده و این موضوع در جوامع پیشرفته به خوبی دیده می شود.
وی افزود: برگزاری چنین جلساتی با فعالان اقتصادی در این راستا بسیار موثر است.
مدیرکل فنی و حرفه اعلام آمادگی کرد تا با همکاری اتاق بازرگانی آموزش ها و خدمات لازم را برای واحدهای تولیدی ارائه دهد.
وی تاکید داشت که جوامع پیشرفته با توجه به مهارت آموزی به موفقیت و پیشرفت رسیده اند و لذا ما نیز باید به بحث مهارت آموزی و آموزش توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آموزش ها به دو سطح کلاسیک و غیر کلاسیک تقسیم می شود، عنوان کرد: آموزش های غیر کلاسیک و غیر رسمی از سوی فنی و حرفه ای برگزار و ارایه می شود.
وی خاطرنشان کرد: در یک بخش، این آموزش ها برای افراد 15 تا 60 سال ارائه می شود و در بخش دیگر آموزش ها ارتقاء بهره‌وری مورد توجه قرار دارد.
قلاوند گفت: حدود 6 هزار بنگاه و صنف در استان فعالیت دارند که جا دارد در بحث مهارت آموزی و استاد شاگردی فعالیت های لازم و آموزش های متناسب را داشته باشیم.
وی معتقد بود اکثر قوانین مربوط به کارآفرینی و کارگری از شرایط دوره قاجار به جا مانده است و در این راستا تصریح کرد: قوانین باید بگونه ای تصویب شود که دستگاه ها به راحتی بتوانند به واحدهای تولیدی کمک کنند.
مدیرکل فنی و حرفه‌ای لرستان معتقد بود اصلاح قوانین موجود و همکاری های فی مابین می تواند در توسعه اقتصادی و رونق این حوزه بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه در ارائه آموزش های مهارتی به فضا و ابزار متناسب نیاز است، بیان کرد: از دیرباز موضوع استاد شاگردی در این راستا وجود داشته و با توجه به تاثیر آن مورد توجه است.
قلات گفت: یکی از دلایل کم رونق شدن کارگاه ها قوانین دست و پا گیر و روی آوردن بیش از حد به سمت تحصیلات و مدرک گرایی است.
وی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای برای رونق واحدها به دنبال توسعه طرح استاد شاگردی است، اظهار داشت: قوانین موجود باعث شد این طرح به خوبی میش نرود که بر این اساس طرح مورد چکش کاری قرار گرفت و امروز طرح مهارت آموزی در محیط واقعی مطرح شده و با کمک چند وزرات خانه دنبال می شود.
به گفته قلاوند در این طرح به فردی که بدنبال مهارت آموزی است با کمک اساتید در حوزه های اقتصادی و فنی مهارت های لازم آموزش داده می شود کمااینکه بحث کارورزی نیز بخشی از این طرح محسوب می شود.
به گفته وی حدود 860 نفر در بحث مهارت آموزی در محیط واقعی کار از ابتدای سال تا کنون آموزش دیده اند.