احمد جمالی در پنل سرمایهگذاری که در اتاق لرستان برگزار شد اظهار کرد: در لرستان از منابع مالی بینالمللی کمتر استفاده شده است، حال اینکه میتوان برای چند پروژه زیربنایی استان همچون سد معشوره، میتوان از فاینانس و تامین منابع بینالمللی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: در کارهای سرمایهگذاری باید به دنبال کیفیت و نه کمیت در انجام کار باشیم.
رئیس کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری کمیته ایرانی ICC با اشاره به ظرفیتهای لرستان در حوزه گردشگری، تصریح کرد: در این حوزه باید به دنبال زنجیره تامین گردشگری باشیم، گردشگری تنها توریست نیست بلکه در انتهای زنجیره قرار دارد.
جمالی، تامین در زیرساختهای توریسم را محوریترین موضوع زنجیره گردشگری خواند و افزود: باید هتل مناسب، سیستم حملونقل به روز، شناسایی جاذبههای تاریخی و طبیعی و دیگر المانهای حوزه تامین مشخص شوند.
وی بر لزوم تعریف مزیت رقابتی لرستان نسبت به دیگر استانهای کشور تاکید و خاطرنشان کرد: باید زمینههای مختلف در حوزههای متعدد استان شاسایی و معرفی شود.
رئیس کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری کمیته ایرانی ICC ادامه داد: کمتر کشوری وجود دارد که خود را بینیاز از سرمایهگذاری خارجی بداند، به این دلیل که در سرمایهگذاری خارجی تنها مقوله تامین منابع مالی مطرح نیست، بلکه مانند یک منشور، وجوه متعددی دارد.
جمالی، ایجاد اشتغال، ایجاد درآمد، کمک به ارتقای کیفیت محصولات و اتصال اقتصاد یک منطقه به اقتصاد بینالملل را از مزیتهای سرمایهگذاری خارجی برشمرد.
وی بیان داشت: سرمایهگذاری خارجی را میتوان از ۴ منظر مورد بررسی قرار داد، کشور سرمایه فرست، بنگاه سرمایهگذار، کشور سرمایهپذیر و بنگاه سرمایهپذیر.
رئیس کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری کمیته ایرانی ICC با بیان اینکه ما در حال حاضر کشوری سرمایهپذیر هستیم، افزود: بنابراین در سرمایهگذاری خارجی ۲ فاکتور انتخاب بخش سرمایهپذیر و روشهای سرمایهگذاری حائز اهمیت است.
جمالی در خصوص روشهای سرمایهگذاری خارجی گفت: ایراوی که در کشور وجود دارد این است که تسلط و آشنایی با روشها وجود ندارد.
وی، سرمایهگذاری خارجی را یک الزام دانست و افزود: همه ما در بخشهای مختلف باید دنبال تحقق این مهم باشیم.
جمالی تصریح کرد: همگی ما به یک درک مشترک رسیدهایم که سرمایهگذاری خارجی میتواند نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی مناطق دارد.
رئیس کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری کمیته ایرانی ICC ادامه داد: بر خلاف گذشته، قانون تامین مالی زیرساختی تمام روشهای سرمایهگذاری خارجی را مورد پدیرش قرار داد.
جمالی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای انتخاب روش سرمایهگذاری خارجی در کشور نداریم، گفت: ضمن اینکه در ماده ۳۴ و ۳۵ قانون، همه روشهای مشارکت عمومی و خصوصی دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: باید ظرفیتهایی از لرستان به سرمایهگذار معرفی شود که سرمایهگذار بر اساس مشوقها این استان را انتخاب کند.
رئیس کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری کمیته ایرانی ICC بیان داشت: ایران جزو اولین کشورهایی در آسیا است که هم قانون سرمایهگذاری خارجی را دارد و هم سازمان سرمایهگذاری خارجی را دارد.
جمالی در ادامه به مقوله اعطای تضمین برای پوشش ریسکهای سرمایهگذاری پرداخت و گفت: در حوزههای مختلف، ریسکها بر اساسی مبانی مختلف تقسیمبندی میکنند.
وی با بیان اینکه پوشش ریسکهای سیاسی یا کشوری توسط قوانین و مقررات ملی تامین میشود، گفت: ما با ۷۴ کشور موافقتنامههای ۲جانبه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی داریم، همچنین در حوزه چندجانبه نیز با کشورهای عضو اکو موافقتنامه داریم. همچنین بخشی از ریسکها توسط میگا پوشش داده میشود.
رئیس کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری کمیته ایرانی ICC بینالملل اظهار کرد: در کنار پوشش ریسکهای سیاسی و کشوری، ریسکهای تجاری سرمایهگذار را با تسهیل و تشویق کاهش دهیم.
جمالی، سازمان سرمایهگذازی، هیات سرمایهگذاری و مرکز خدمات سرمایهگذاری را مهمترین مراجع سرمایهگذاری خواند و افزود: مرکز خدمات سرمایهگذاری استان میتواند کمککننده خوبی برای بخش کشاورزی باشد.
سمانه حسنپور؛ رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان در پنل بازرگانی اظهار کرد: در لرستان تا کنون معرفی ظرفیتها به صورت کلی بوده و تخصصی صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: به شدت خدمات مشاورهای برای سرمایهگذاری خارجی در لرستان نیازمند هستیم.
حسنپور بیان داشت: در خصوص قالبهای پروژه و همه مشوقهای مورد نیاز برای سرمایهگذاران، نیازمند راهنماییهایی از سوی ICC هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان بیان داشت: باید بزرگترین تمرکز خود را بر روی ارتقای پلتفرم مدین لرستان بگذاریم تا در جهت توسعه اقتصادی استان گام برداریم.
وی بر لزوم برنامهریزی ۲ ساله برای حضور در مسابقات وایپا تاکید و خاطرنشان کرد: موفقیت در این برنامه میتواند برای استان و حوزه سرمایهگذاری خارجی موثر باشد.
علی محمدی؛ مدیرکل امور اقتصاد و دارائی لرستان در پنل سرمایهگذاری اظهار کرد: ایران از جمله کشورهایی است که در حوزه سرمایهگذاری خارجی هم نهاد دارد و هم قانون.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در حوزه سرمایهگذاری خارجی به طور جدی بپردازیم خلا نهاد استانی را در لرستان داریم.
مدیرکل اقتصاد و دارائی لرستان با بیان اینکه استان نیازمند نهاد تصمیمگیر و تصمیمساز به صورت سازماندهیشده است، افزود: مرکز خدمات سرمایهگذاری در لرستان وجود ندارد.
محمدی بیان داشت: در همین راستا باید این مرکز در استان راهاندازی شود تا سرمایهگذار برای انجام سرمایهگذاری به این مرکز مراجعه کند.
وی همچنین بر اصلاح دستورالعمل سرمایهگذاری تاکید و تصریح کرد: در درجه نخست ابتدا باید مرکز خدمات سرمایهگذاری ایجاد و سپس وظایف هر دستگاه مشخص شود.
محمدحسین جناب؛ مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری لرستان در پنل بازرگانی اظهار کرد: متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که افرادی بدون کسب آموزشهای لازم وارد حوزه کسب و کار میشوند.
وی خاطرنشان کرد: حال اینکه باید به صورت علمی و آشنایی با مفاهیم بازرگانی وارد حوزه تجارت شد.
مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری لرستان با بیان اینکه استان در ردیف استانهای کمتر توسعهیافته قرار دارد، افزود: بنا داریم مجموع سرمایهگذاری خارجی استان تا پایان ۱۴۰۷ را به یک میلیارد دلار برسانیم.
جناب بیان داشت: همچنین درصدد هستیم میزان صادرات استان را نیز طی پنج سال آینده به یک میلیارد دلار برسانیم.
وی با اشاره برگزاری رویدادهای سرمایهگذاری در لرستان، از صدور ۴۲ مجوز بینام در حوزه سرمایهگذاری بخش گردشگری به عنوان مزیت استان خبر داد.
مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری لرستان سرمایهگذاری خارجی را در اختیتر استانها ندانست و گفت: بیشترین میزان سرمایهگذاری در مناطق شرقی و مرزی کشور صورت گرفته و هدایتگری ICC برای سرمایهگذاری در مناطق مرکز کشور میتواند موثر باشد.
ثبت ديدگاه