جلسه انجمن خدمات فنی و مهندسی اتاق لرستان روز چهارشنبه 20 دی ماه با دستور کار “بررسی روند رتبه بندی شرکتها و ثبت شرکتها” با حضور اشخاص حقیقی، شرکتها و موسسات ثبتی لرستان و اعضای محترم انجمن پیمانکاران استان لرستان در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان برگزار گردید.
علی پیری رئیس انجمن خدمات فنی و مهندسی لرستان در این جلسه عنوان کرد: مطابق با قانون اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور و بهبود فضای کسب و کار، انجمن خدمات فنی و مهندسی لرستان سال ۱۳۹۶ تشکیل شد که هدف از تشکیل این انجمن پیگیری امور خدمات فنی ، مهندسی و همچنین حمایت و دفاع از حقوق و منافع مشروع و قانونی اعضا می باشد.
ایشان افزود: در راستای مسئولیت اجتماعی و رسالت انجمن و به درخواست شما عزیزان این جلسه با هدف بررسی روند رتبه بندی شرکتها و ثبت شرکتها برگزارکردیم تا موضوعات ، مشکلات ، نظرات و پیشنهادات مدعوین مطرح و در نهایت پیگیری های لازم صورت گیرد.
حسن علوی رئیس هیئت مدیره موسسه ثبت نگار گفت: تاکنون برای پیگیری روند رتبه بندی افرادی که جهت ثبت شرکت به ما مراجعه می کنند مشکلی نداشتیم اما متاسفانه مدتی است که روالی خارج از قانون در حیطه رتبه بندی پیش آمده است که از چارچوب آیین نامه خاص رتبه بندی خارج می باشد.
متولی اصلی آیین نامه سامانه ساجات است که تا چند ماه قبل بصورت کاملا هوشمند بود به صورتیکه بعد از ثبت هر شرکتی این سامانه کلیه کارهای مرتبط را بصورت اتوماتیک ثبت می کند و قابلیت تشخیص واجد شرایط بودن شرکتها جهت رتبه بندی را دارا می باشد.
ایشان اظهار داشت: هدف نظام فنی و اجرایی این است که پرونده بصورت کامل هوشمندسازی گردد و کارشناس کمتر در این زمینه دخیل باشد. از حدود 4 ماه پیش کارشناسان سازمان برنامه و بودجه استان عقب نشینی کرده و سیستم حراست این سازمان بعنوان متولی وارد عمل شده است. با توجه به اینکه حراست نسبت به قوانین، اطلاعات کافی ندارد نمی تواند نتیجه مطلوب بگیرد.
رحیم کاکاوند رئیس هیئت مدیره شرکت ماهان سازه آذرخش در این جلسه عنوان کرد: رتبه بندی شرکتها روند واضحی دارد و کسی که قصد دارد عضو هیئت مدیره یا صاحب امتیاز شرکتها باشد می بایست از یک سری فیلترها عبور کند. دقیقا نمی دانیم که چه ابهام و عدم شفافیتی وجود دارد که روال پرونده ها کند شده است. در حال حاضر بسیاری از افرادیکه جهت دریافت پروانه صلاحیت پیمانکاری مراجعه می کنند، سرمایه گذار هستند.
مازیار نورمحمدی عضو انجمن پیمانکاران با بیان اینکه موضوع رتبه بندی یکی از دغدغه های پیمانکاران می باشد اظهار داشت: تا امروز 2596 پرونده در استان لرستان رتبه بندی شده است و حدود 3500 شرکت پیمانکار در استان لرستان داریم و حجم پرونده ها زیاد است. متاسفانه حراست نسبت به کارکنان مجموعه اعتماد ندارد و مشکل بعدی موضع گیری نسبت به ورود پیمانکاران غیربومی به استان می باشد. در استان لرستان حدود 3000 پیمانکار وجود دارد و هر شرکت پیمانکار بطور متوسط نیازمند سه مهندس با سابقه در زمینه پیمانکاری می باشد. از آنجائیکه در استان لرستان به حد کافی کار عمرانی صورت نمی گیرد جهت پیشبرد رتبه بندی شرکتها مجبور به اجاره مدارک دیگران هستیم. پس باید نسبت به عدم ورود پیمانکاران غیربومی به استان تجدیدنظر صورت گیرد چون غیر قانونی است
در ادامه علی پیری با اشاره به اینکه یکی از برنامه های دولت سیزدهم “تسهیل صدور مجوزها” می باشد افزود: رخ دادن این اتفاقات دلایل خاصی می تواند داشته باشد اما نباید روند رتبه بندی شرکتها دچار اختلال گردد . وی همچنین گفت در صورت تمایل شرکتها و موسسات ثبتی، نسبت به برگزاری جلسه مشترک با کارشناسان مربوطه در سازمان برنامه بودجه و اداره ثبت شرکتها جهت حصول نتیجه اقدام نماییم.
آتوسا چگنی دبیرشورای گفتگوی اتاق بازرگانی لرستان گفت: صحبتهای مطرح شده توسط دوستان فراتر از قانون شکل گرفته و مدیر کل سازمان برنامه و بودجه روی روند اشتباهی که صورت گرفته اشراف دارند. با توجه به اینکه این موضوع صنفی است قابل پیگیری از طریق انجمن های مربوطه می باشد و می توان در کارگروه اقتصاد مقاومتی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیز آن را مطرح کرد.
ثبت ديدگاه