محمد خزائی دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل در جلسه با فعالان اقتصادی لرستان که در سالن جلسات اتاق بازرگانی لرستان برگزار شد اظهار کرد: مشکل اساسی ما در کشور در بخش خصوصی ،در حوزه تجاری و اقتصادی، بحث اتصال به بازارهای بینالمللی است.
وی خاطرنشان کرد: اتصال به این معنی که اگر مقادیر زیادی از تولیدات داشته باشید ولی نتوانید رابطه مناسبی را با بازار مصرف، چه داخلی و چه خارجی برقرار کنید طبیعت مفید به فایده خیر نخواهد بود.
خزائی ، سطح ارتباطات و دانش ارتباطات د حوزه تجارت خارجی در بخش خصوصی را ضعیف دانست و گفت: یکی از بخشهای مهم ICC که بزرگترین دادگاه بینالمللی دنیاست ، بخش حل و فصل اختلافات است.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل با اشاره به مراجعه بسیار فعالان برای مسائل حقوقی، تصریح کرد: در این مراجعات متوجه میشویم که خیلی از فعالان اقتصادی به مسائل حقوقی اشراف ندارند.
خزائی بیان داشت: هرچه روابط تولیدکنندگان و صادرکنندگان و تجار قویتر باشد، به همان نسبت طبیعتا بازار بهتری اتفاق میافتد و اتاق بازرگانی بین المللی به همین خاطر به وجود آمد.
وی با بیان اینکه برای توسعه تجارت در دنیا و افزایش درآمدها لازم است یک سیستم و یک نظاممندی ایجاد شود، افزود: اینکه هر کشوری برای خودش بخواهد کاری انجام دهد و تجار در دنیا از پشتوانه علمی و ارتباطی و حقوقی برخوردار نباشد، طبیعتا توسعه تجاری معقول نیست.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل با اشاره به بخشهای مختلف ICC، گفت: یک بخشی مربوط به مباحث حقوقی و اختلافات و دعوی حقوقی است، یک بخش برای آموزش و توسعه سطح دانش و آگاهی بخشهای خصوصی در دنیا با مسائل مختلف و یک بخش برای فراهم کردن زمینه ارتباط تجار و بازرگانان با یکدیگر.
خزائی بیان داشت: البته یک نقش مهم محور دیگری که در تمام این سه مرحله دارد، مقررات و قوانین مربوط به مسائل تجاری در سطح دنیا است.
وی با بیان اینکه اتاق لرستان انصافا جزو اتاقهای موفق عضو ICC است، افزود: اتاق لرستان از اتاق هایی بود که درخواست گواهی مبدا را داشت که ما کمک کردیم و انجام شد.
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل با اشاره به مدل نوآوری در اتاقهای بازرگانی، از ارسال اطلاعت به تمامی اتاقهای کشور خبررو ادامه داد: اتاقهای بازرگانی به روش سنتی قدیمی اداره میشوند و با تغییرات اقتصادی حال حاضر لازم است اتاقهای بازرگانی برای ارتقای ضریب نفوذ به سبک وسیاق جدید روی بیاورند.
خزائی بیان داشت: سیستم اقتصادی و تجاری دنیا در حال تغییر است، از اینرو ICC تصمیم گرفت مدلهای نوآوری را برای اتاقها فراهم کند.
عربمازار: ظرفیتهای تولیدی لرستان باید به سمت صادرات هدایت شود
علی اکبر عرب مازار در جلسه با فعالان اقتصادی لرستان اظهار کرد: هر استانی از ایران ظرفیت بالایی دارد و برای بهرهمندی از ثروت باید به تولید رسید و از آن ظرفیت بهرهبرداری کرد.
رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی بینالملل با بیان اینکه بخشی از مشکلات سرمایهگذاری خارج از اختیار بخش خصوصی است، افزود: منابع مالی وجود دارد اما گاهی زیرساختهای اولیه و استانداردها برای تجارت جهانی وجود ندارد.
وی با اشاره به برخی موانع پیشروی فعالان اقتصادی، تصریح کرد: اگر قرار بر تولید و رشد اقتصادی است باید رویه کشورهای توسعهیافته را مطالعه و به کار گرفت.
عربمازار، ظرفیت تولید در کشور و لرستان را بالا خواند و افزود: اما برای بازارهای خارجی، کشورها بر روی کالاهای صادراتمحور متمرکز شدهاند حال اینکه ما پراکنده کار میکنیم.
وی بیان داشت: بنابراین برای حضور در بازارهای خارجی باید روی محصول صادراتمحور متمرکز شویم.
ثبت ديدگاه