تاکید محمد خاکی، رئیس اتاق لرستان بر بازآفرینی مناطق شهری از طریق راهحلهای گروهی و طبیعتبنیان.
محمد خاکی؛ رئیس اتاق بازرگانی لرستان در کنفرانس بینالمللی محیط زیست و سلامت شهری که با حضور شهرداران، سفرای کشورهای عضو مجمع شهرداران آسیایی و دبیرکل مجمع (AMF) در محل اتاق بازرگانی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: اتاق بازرگانی لرستان به نمایندگی از بخش خصوصی معتقد است که توسعه شهری و بهبود خدمات شهرداری در جهت افزایش رفاه شهرواندان و ایجاد محیطی سالم و هوایی پاک برای زیستن میتواتد به جلب و جذب سرمایهگذار و ماندگاری آنها کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا از چندین سال قبل برنامههای مشترکی با شهرداری خرمآباد برای تحقق این امر شروع و اجرا شده است.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان در تشریح برخی از این پروژههای مشترک با شهرداری خرمآباد، گفت: بازآفرینی شهری نخستین پروژه همکاری بود که به بازآفرینی مناطق در شهرها متمرکز بر طبیعتبنیان است.
خاکی بیان داشت: پروژه بینالمللی اربینت ( URBiNAT) که بربازآفرینی شهری مبتنی بر راه حل های طبیعت بنیان تاکید دارد، با هدف انتقال تجربیات موفق شهرهای پیشرو در بکارگیری راهکارهای اقتصادی و اتصال محلههای قدیمی و بافتهای فرسوده به مناطق برخوردار و توسعهیافته شهری انجام شد.
وی با اشاره به برپایی کارگاههای آموزشی معرفی نمونه طرحهای موفق کارآفرینی در شهرهای اروپایی، تصریح کرد: این کارگاهها با حضور اساتیدی از اروپا برای جامعه هدف برگزار شد.
رییس اتاق بازرگانی لرستان ادامه داد: این رویداد با مشارکت اتحادیه اروپا و وزارت راه و شهرسازی، شهرداری خرمآباد و اتاق بازرگانی لرستان از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ انجام و فاز مطالعاتی ان اکنون به اتمام رسیده است.
خاکی با بیان اینکه اغلب طرحهای پیشنهادی برای کریدور سلامت در محدوده مطالعه مورد توجه و موافقت اتحادیه اروپا قرار گرفته است، افزود: تمامی طرحهای تهیه شده توسط جوانان تحصیلکرده، متفکر و خلاق همین شهر بوده و اطمینان داریم در صورت استفاده از همین جوانان مستعد میتواند ریاست شهرداری خرمآباد بر کمیته محیطزیست و سلامت شهری، نتایج خوبی را داشته باشد.
وی، کمک به تامین مالی پروژهها از طریق برگزاری جلسات مشاورهای با حضور کارشناسان بازار سرمایه را دومین همکاری مشترک بین اتاق بازرگانی لرستان و شهرداری خرمآباد خواند و افزود: در این همکاری کارشناسان بازار سرمایه اتاق بازرگانی ضمن معرفی پروژههای عمرانی شهر خرمآباد، راهنمایی و هدایت برای استفاده از روشهای مختلف تامین مالی نوین را نیز داشتهاند.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان، ارائه پیشنهادات بخش خصوصی در جهت بهینهسازی مصرف انرژی، استفاده از خودروهای برقی، افزایش راندمان نیروگاهها و توسعه نیروگاههای تجدید پذیر و استفاده از انرزیهای پاک را سومین همکاری با شهرداری خرمآباد عنوان کرد.
خاکی با بیان اینکه زیباسازی و کاهش ترافیک شهری توسط کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی با دستور استاندار در سند توسعه استان دیده شده است، گفت: حضور پررنگ بخش خصوصی ایران و لرستان در اجلاس کاپ ۲۹ در آذربایجان را داشتیم که به نوعی اعلام آمادگی برای همراهی با دولت همسو با برنامههای جهانی کاهش هیدرات کربن و پایبندی به محیطزیست است.
وی خاطرنشان کرد: هدف اجلاس این است که تا سال ۲۰۵۰ انتشار خالص صفر کربن اتفاق افتد و خوشبختانه خیلی از شرکتهای بزرگ ایران در این راستا حرکت کردهاند.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان گفت: مطمئن هستیم که ظرفیت زیستی که خداوند در اختیار ما قرار داده و متعلق به نسل آینده است، میبایست با اتخاذ روشهای مناسب زیستی و استفاده از ابزار و روشهای نوین، آن را برای آیندگان حفظ کنیم.
خاکی بر شناخت بیشتر از ظرفیتها و پتانسیلهای شهر خرمآباد تاکید و تصریح کرد: امید میرود با تحقق این مهم، زمینه همکاری تجاری و اقتصادی بین لرستان و کشورهای عضو مجمع فراهم شود و شاهد افزایش مبادلات تجاری بین لرستان و دیگر کشورها باشیم.
وی بیان داشت: اتاق بازرگانی لرستان آمادگی انعقاد تفاهمنامه با اتاقهای بازرگانی عضو مجمع را دارد.
ثبت ديدگاه