محمد خاکی؛ رئیس اتاق بازرگانی لرستان در نشست با محمد خرائی؛ دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی، با بیان اینکه متاسفانه از ظرفیت صنعت لرستان استفاده نشده است، افزود: خیلی از صنایع استان همچون پارسیلون تعطیل شده است.

وی با بیان اینکه از ظرفیت گردشگری نیز به هیچ عنوان استفاده نشده، افزود: از این همه آبی که داریم، دوازده میلیارد مترمکعب به تنهایی یازده درصد کل آب‌های ایران در لرستان است ، یعنی اگر هر استانی متوسط سه درصد بگیریم ما چهار برابر متوسط کشوری آب داریم و از این آب هم استفاده نمی‌کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان تصریح کرد: برعکس میانگین زمین‌های آبی کشور چهل و پنج درصد است، اما در لرستان بیست و چهار درصد است، این‌ها را اگر با همدیگر مقایسه بکنید می‌بینید که چه فاجعه‌ای در این جا رخ داده است. به خاطر اینکه تمام سدها پایین دست لرستان است ، ابتدا آن‌ها باید اول پر شوند..

خاکی با اشاره به اخذ مجوز صندوق پژوهش و نوآوری از معاونت علمی ریاست جمهوری، اظهار کرد: این صندوق را در جهت حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان شکل داده و کارخانه نوآوری را تاسیس کردیم و از ابتدای پاییز فعالیت خود را شروع کرده است.

وی ادامه داد: در جهت موضوعات مربوط به فضای اقتصاد دیجیتال، فضاهای مجازی، شرکت‌های استارتاپی، هم مدیر صندوق پژوهش و نوآوری را که از اعضای کمیسیون انتخاب کردیم و هم رئیس کارخانه نوآوری از اعضای کمیسیون اتاق بازرگانی است و کلا مدیریت هر دو مجموعه با اتاق بازرگانی است.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان از برگزاری همایش اقتصاد دیجیتال در بیست و هشتم ماه جاری خبر داد و گفت: همایش اقتصاد دیجیتال را با همکاری دانشگاه لرستان و شرکت مخابرات لرستان داریم.

خاکی تصریح کرد: حوزه اقتصاد دیجیتال را چون بخش خصوصی هست خودمان خوب جلو می بریم اما جاهایی که بخشی از آن مربوط به دولت است ، به واسطه محدودیت منابع مالی و تفکری گاهی کند پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه در برگزاری جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مشکلی نداریم، افزود: هر آنچه که در شورای گفت‌وگو مطرح کردیم از سال قبل تا الان، خوشبختانه در دستور کار شورای ملی قرار گرفته، چون نگاه ما نگاه کلی است و معتقدیم که اگر موضوعات در سطح کلان حل بشود برای ما هم این مشکلات از بین می‌رود.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات مربوط به لرستان هست، عمده مشکلات ما برمی‌گردد به قوانین و مقرراتی بالادستی، بنابراین نگاه ما بیشتر ملی هست و موضوعات استانی را معتقدیم که خیلی راحت‌تر می‌توانیم حل کنیم و بیشتر وقت کمیته کارشناسی را به موضوعات ملی مثل ناترازی انرژی اختصاص می‌دهیم.

خاکی با بیان اینکه ما اولین اتاقی بودیم که خواهان استفاده از سلول‌های خورشیدی بودیم، گفت: ما همیشه منتقد دولت هستیم از اینکه چرا شما بد عمل کردید و سرمایه‌گذاری نکردید، ما هم به نوعی باید پیش قدم باشیم و پیشرو باشیم که خوشبختانه هیئت رئیسه اتاق ایران هم مصوب کرد که این کار را برای کل اتاق‌های بازرگانی ایران انجام دهیم و برق تولیدی موردنیاز خود را خودمان تولید کنیم.

وی بیان داشت: بخشی از کارها را به عنوان رسالت اصلی انجام می‌دهیم، ولی تمرکز را روی موضوعات جدید و نو بوده است، به عنوان مثال بحث تامین مالی از بازار سرمایه را یک سال است که دنبال می کنیم.

خاکی افزود: همه انتظار دارند که نقدینگی و تامین مالی از طرف بانک‌ها تامین بشود، به خصوص برای استانی مثل استان ما که منابع بانکی محدود هست و با توجه به اینکه پرداخت تسهیلات تکلیفی در اولویت قرار می‌گیرد، بنابراین چیزی باقی نمی‌ماند که بخواهند به فعالین اقتصادی پرداخت بکنند، لذا تمرکز خود را بر تامین مالی از بازار سرمایه  گذاشته‌ایم.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه تامین مالی در استان، گفت: بخشی از مدیران دولتی و بخشی از مدیران خصوصی عضو این کارگروه تامین مالی هستیم، دبیرخانه آن هم در اتاق بازرگانی است، یک نفر هم کارشناس بازار مالی آوردیم به عنوان مشاور اتاق در کنارمان هست که این طرح‌ها را هدایت کنیم  که هم فعالان اقتصادی و هم پروژه‌های سطح استان مانند پروژه‌های شهرداری را معرفی کنیم به بازار سرمایه و از ۱۵ یا ۱۶ روشی که حداقل در ایران مورد تایید هم هست بتوانیم تامین مالی کنیم.

وی با بیان اینکه کارگروه فضای کسب و کار رو در استان شکل دادیم، افزود: قانون تامین مالی تولید و زیرساخت که از اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد ما آیین‌نامه‌ها و کمیته‌های ذیل  را تشکیل دادیم.

وی تصریح کرد: قصد داریم همایش فرصت های سرمایه‌گذاری  را در بهمن ماه ابتدا در اتاق بازرگانی ایران برگزار کنیم کنیم  و اگر کسی ابراز تمایل کرد برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که داریم، آن‌ها را به استان دعوت می کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان با تاکید بر اینکه ما بیشتر دنبال تغییر نگرش هستیم، افزود: همچنین این نگرش در استان باید تغییر پیدا کند و ما یک کارهایی را انجام بدهیم که راه میان‌بر را طی کنیم.

 تقویت بخش خصوصی برای کاهش محرومیت‌ها و بازسازی مناسبات اقتصادی در لرستان

دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی در دیدار با رییس اتاق و هیات رییسه اتاق با اشاره به نقش بخش خصوصی و باری که این بخش از دولت به دوش می‌کشد، تصریح کرد: هر چه بخش خصوصی بیشتر تقویت شود و بتواند کارهایش را پیش ببرد، بخشی از این نواقص برطرف می‌شود.

محمد خزائی با بیان اینکه مدیریت، دولت، بودجه و غیره همگی در همه شئون اثر می گذارند، افزود: تقویت بخش خصوصی طبیعتاٌ یک مقداری از این محرومیت‌ها رو می‌تواند پوشش دهد.

وی ادامه داد: یک تحولی که در دنیای امروز دارد رخ می‌دهد، به طور کلی مهندسی مالی و پولی و ارتباطات اقتصادی در حال تغییر است. از بحث پشتوانه پولی گرفته تا نوع ریسک‌های حاکم بر مناسبات مالی گرفته تا بسیاری از قواعد و مقررات، خیلی دگرگون خواهد شد.

خزائی با تاکید بر لزوم توجه بسیار زیاد به بخش خصوصی، گفت: هر اتفاقی که بیفتد، قربانی آن بخش خصوصی، تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران است و بنابراین توجه به این بخش خیلی موثر خواهد بود.

دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی بیان داشت: اگر بتوان کمیسیون ویژه‌ای برای این داشته باشید، مهم نیست که کمیسیون سی نفر عضو داشته باشد، ممکن است ده نفر عضو داشته باشد، اما در واقع این کمییسیون، کانالی برای انتقال آخرین دیتاها و تحولات و تغییرات به بدنه بخش خصوصی در استان لرستان خواهد بود. .

ایشان بیان داشت : بر اساسی که به من داده شده، گویا بیش از پنجاه درصد صادرات استان در پنج یا شش سال قبل به کشورهای اروپایی بوده که بیشتر در حوزه پتروشیمی بوده است، این الان تقریبا از بین رفته یا کم شده و چند تا کشور هدف مانده است.

وی با بیان اینکه تصور من این است که اوضاع این‌گونه باقی نخواهد ماند، افزود: یک تغییراتی در روند مناسبات بین‌المللی ایران ایجاد خواهد شد.