به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی لرستان، دومین نشست استانداران منطقه 4 کشور به میزبانی استان لرستان با حضور سید پرویز فتاح رئیس کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) در اتاق بازرگانی لرستان برگزار شد.
در این نشست استانداران منطقه 4 کشور شامل استان های ایلام، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی و همدان به طرح مسائل و مشکلات استان خود پرداختند و پیشنهاداتی برای رفع موانع توسعه در این استانها ارائه شد.
حسین سلاح ورزی نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در این نشست اظهار کرد: این کار با هدف افزایش همکاری بین استانهای منطقه چهار کشور برای تسریع توسعه آنها انجام میگیرد.
سلاح ورزی ادامه داد: علی رغم اینکه برخی از استانهای منطقه چهار مانند خوزستان یا مرکزی و همدان در برخی شاخصها از برخوردی نسبی برخوردارند ولی شاخصهای اصلی اقتصادی مجموع استانهای منطقه 4 از نُرم کشوری پایینتر است.
سلاح ورزی افزود: آمار شاخصهای مهاجرت، درآمد سرانه و تولید ناخالص داخلی نشان دهنده وضعیت نامناسب اقتصادی این منطقه است.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان با تاکید بر اینکه نیاز است دستگاه و سازمان متولی برای پروژهها در سطح استانهای منطقه چهار تعریف و تاسیس کنیم، اضافه کرد: باید یک هلدینگ یا شرکت سرمایهگذاری بزرگ را با سرمایه اولیه 1000 میلیارد تومان ایجاد شود که با مجموعهای از شرکتهای زیرمجموعه در حوزه صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی و انرژی بتواند پروژهها و طرحهای اقتصادی استانهای منطقه چهار را پیگیری کند.
وی یادآور شد: باید زمینه تاسیس شرکتهای سرمایهگذاری در منطقه چهار فراهم شود و اتاقهای بازرگانی استانهای این منطقه میتوانند تسهیل گر بخشی از تامین سرمایه باشند و مابقی آن از طریق پذیرهنویسی و استفاده از ابزارهایی که در بازار پول وجود دارد تامین شود.
سلاح ورزی خاطرنشان کرد: بعد از انجام اینکار با استفاده از توان جمعی این شش استان از ظرفیت صندوق توسعه ملی استفاده و از معاون اول رئیس جمهور برای تامین منابع ملی پروژهها درخواست شود.
ایشان بیان کرد: حتی این امکان وجود دارد که درخواست جمعی طرف این استانها به دفتر مقام معظم رهبری ارسال تا مشکل پروژههای این استانها در جهت توسعه آنها حل شده و ایشان با استفاده از اختیارات خود امکان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در جهت توسعه منطقه 4 را فراهم آورند.
گفتنی است در پایان این نشست مصوباتی مقرر گردید :
- استانداران این شش استان ملاقاتی با معاون اول رئیس جمهور و رئیس مجلس داشته باشند تا بتوانند ردیفهایی در بودجه به صورت منفرد یا مشترک برای این استانها لحاظ کنند.
- با توجه به اینکه این استانها درگیر موضوع ریزگردها هستند این امر به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد که با پیگیری بتوانند ردیف بودجه ای برای کنترل و کاهش این بحث در نظر گرفته شود.
- با توجه به پرداخت حدود ۷۰ درصد از پول کشاورزان در رابطه با خرید گندم در این شش استان برای مابقی آن مقرر شد مکاتباتی با وزیر جهاد کشاورزی گرفته شود تا هر چه سریعتر این پول به کشاورزان پرداخت شود.
- تاسیس یک شرکت سرمایهگذاری مشترک بین این چند استان شکل بگیرد که مگا پروژهها و طرحهای بزرگ را تعریف و با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام دهد.
- “سند آمایش برای شش استان این منطقه کشور” سندهای آمایش استانی تلفیق و به صورت ترکیبی برای آنها لحاظ شود تا وضعیت آمایش، توسعه و پیشرفت این استانها حل و فصل شود.
- مکاتبه با سران سه قوه که مسئول کمیته اقتصادی کشور هستند با توجه به نرخ بالای بیکاری این استان ها و بعضی شاخصهای نامناسب در این مناطق ، سازمانهای توسعهگرا که هنوز دولتی هستند ،به جای بخش خصوصی به این استان ها آمده و سرمایه گذاری کنند.
- ایجاد یک مسیر گردشگری با مشارکت شرکت های تورگردان و با محوریت استان همدان که مقرر گردید این مسیر از شش استان دیگر تردد کند.
- در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری، انرژی و حمل و نقل هر کدام از استانها متقاضی شدند که اقداماتی انجام دهند.
ثبت ديدگاه