همایش تجاری ایران و پاکستان با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، محمد آصف، وزیر خارجه پاکستان و فعالان اقتصادی دو کشور در اسلام‌آباد برگزار شد. هیات 30 نفره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز به سرپرستی حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق در این همایش حاضر شد.

توپ توسعه روابط اقتصادی ایران و پاکستان در زمین بخش خصوصی است

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: روابط عمیق دینی، تاریخی، فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به‌خوبی توانسته است پیوندی قدرتمند بین دو ملت در تمام زمینه‌ها به‌ویژه در حوزه روابط تجاری – اقتصادی و همکاری ین بخش خصوصی دو کشور ایجاد کند.

حسین سلاح ورزی، در همایش تجاری ایران – پاکستان تصریح کرد: مقامات عالی ایران و پاکستان، با تعیین هدف نیل به مبادلات دوجانبه 5 میلیارد دلاری بین دو کشور، مسئولیت سنگینی بر عهده دست‌اندرکاران روابط اقتصادی دو کشور گذاشته‌اند و حالا توپ در زمین بخش خصوصی است و ما به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی مکلف هستیم تا پرصلابت‌ترین  گام‌ها را برداشته و بهترین اقدامات را در این راستا انجام بدهیم.

سلام ورزی با بیان اینکه ایران پس از سپری کردن تحریم‌های ظالمانه به پشتوانه عزم و اقتدار ملی، فصل تازه‌ای از روابط خارجی را سامان می‌دهد، ادامه داد: در زمانی که اهریمن واگرایی و بی‌ثباتی در منطقه ما در حال خودنمایی است ، باید بتوانیم با برادری و حسن نیت و همکاری نزدیک دفع شر کرده و موانع همکاری را از سر راه دو کشور و منطقه و جهان اسلام برداریم؛ کاری که جز با همت و تلاش صادقانه اعضای بخش خصوصی دو طرف میسر نخواهد شد .

نایب‌رئیس اتاق ایران، اظهار کرد: ایجاد فضای صحیح کسب‌وکار و تصحیح ریل‌های اقتصاد رقابتی در بازار دو کشور و ارائه متقابل اطلاعات و آمارهای اقتصادی جهت تبیین بهتر شرایط و استفاده از مزیت همسایگی برای تجارت و سرمایه‌گذاری به‌عنوان کلید واژه همبستگی و تحکیم پایه‌های همکاری‌های برادرانه تأثیر بسزایی خواهد داشت.

او با بیان اینکه ایران و پاکستان با استفاده از پتانسیل‌های مکمل یکدیگر می‌توانند نقشی راهبردی در تحکیم امنیت و صلح جهانی ایفا کنند، افزود: بازار 400 میلیون نفری منطقه و 5/1 میلیارد نفری جهان اسلام می‌تواند به‌عنوان نقطه اتصال جوامع بعضاً متفرق مسلمانان عمل کرده و با تشریک‌مساعی و هم رسانی ظرفیت‌ها سد مستحکمی در برابر وسوسه کج اندیشان در اقصی نقاط جهان به وجود آوریم.

سلاح ورزی تأکید کرد: جهان امروز، جهان علم و تبدیل علم به ثروت است و فعالان بخش خصوصی دو کشور ایران و پاکستان می‌توانند  با تشکیل مراکز مشترک دانش‌بنیان، پارک‌های علمی فن‌آوری و با استفاده از منابع طبیعی و انسانی لایزال خویش لایق مصداق این تعبیر باشند.

به گفته او، ایران و پاکستان در تمامی بخش‌های اقتصادی از انرژی و برق ، نساجی ، پزشکی و دارویی ، کشاورزی و … حرف‌های زیادی برای گفتن در کنار هم دارند.

نائب رئیس اتاق ایران ادامه داد: به‌رغم تمامی موانع و مشکلات موجود به‌ویژه در حوزه روابط بانکی و برخی مشکلات گمرکی، در 9 ماهه 1396 شاهد رشد 50 درصدی با رقم 982 میلیون دلار مجموع مبادلات دو کشور ایران و پاکستان بودیم که شامل رشد 7 درصدی صادرات ایران به پاکستان و افزایش 42 درصدی صادرات پاکستان به ایران بوده است.

سلاح ورزی افزود: این آمارها نشان می‌دهد توسعه روابط اقتصادی دو کشور دور از دسترس نیست اما رسیدن به هدف 5 میلیارد دلاری که توسط مقامات دو کشور تعریف شده، استفاده مؤثر و مفید از پتانسیل‌های بالقوه دو کشور توسط بخش‌های خصوصی طرفین را می‌طلبد.

او تأکید کرد: بخش خصوصی دو کشور باید با استفاده صحیح و اصولی از  ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فراوانی که در ایران و پاکستان وجود دارد، تعمیق و افزایش و استحکام هرچه بیشتر روابط اقتصادی دو طرف را در دستور کار خود قرار دهند و از مقامات دولتی بخواهند محدودیت‌های گمرکی، تعرفه‌ای و بانکی میان دو کشور را برطرف کنند تا بازرگانان دو کشور با فراغت بال به توسعه روابط بپردازند.

سلاح ورزی در پایان آمادگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را برای  برگزاری همایش‌های مختلف تجاری – صنعتی در راستای تقویت و توسعه هر چه بیشتر سطح روابط اقتصادی اعلام کرد.

در این همایش محمد آصف، وزیر امور خارجه پاکستان، یونس داغا، قائم‌مقام وزارت بازرگانی پاکستان و غضنفر بلور، رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنایع پاکستان نیز حضور داشتند.

در پایان همایش، مذاکرات دوجانبه بین فعالان اقتصادی ایران و پاکستان در زمینه‌های فراورده‌های پتروشیمی، مواد شیمیایی،

مواد شوینده و بهداشتی، محصولات کشاورزی، امور نمایشگاهی، دارو و مکمل‌های غذایی برگزار شد.