در کارگروه حمایت از تولیدات استانی بررسی شد:
راهکارهای تامین مصالح پروژههای عمرانی از تولیدات استاندارد دروناستانی
کارگروه حمایت از تولیدات و محصولات استانی صبح امروز در اتاق خرمآباد تشکیل جلسه داد و راهکارهای تامین مصالح پروژههای عمرانی از تولیدات استاندارد دروناستانی را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق خرمآباد؛ رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد در همین رابطه گفت: بحث حمایت از تولیدات و محصولات استانداردی که در داخل استان تولید میشوند همیشه یکی از دغدغههایی است که در جلسات مختلف شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری و همچنین شورای برنامهریزی استان مطرح و پیگیری شده است.
حسین سلاحورزی با اشاره به اینکه محصولات و تولیدات استان را در چهار گروه تقسیمبندی کردهایم، اظهار داشت: یکی از این گروهها مصالح ساختمانی است که بسیاری از واحدهای درون استان تولیدات با کیفیت و دارای نشان استاندارد تولید میکنند.
وی افزود: ما در اتاق بازرگانی فهرست واحدهای تولیدکننده مصالح ساختمانی دارای نشان استاندارد استان را تهیه کردهایم و به دنبال آن هستیم که راهکارهایی برای الزام پیمانکاران بخش خصوصی و همچنین پروژههای عمرانی دولتی به استفاده از این محصولات بیابیم و جلسات متعددی تاکنون برگزار شده است.
سلاحورزی تصریح کرد: خوشبختانه دستگاههای اجرایی استان در این زمینه حساسیت لازم را دارند، اما از آنجا که در نهایت پیمانکاران هستند که پروژهها را به انجام میرسانند، ضروری است در زمینهی توجیه آنها نسبت به استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت تولید شده در داخل استان راهکارهایی اندیشیده شود.
رییس پارلمان بخش خصوصی لرستان به اهمیت این موضوع اشاره و بیان داشت: ساماندهی این مسأله میتواند در جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان اعم از فروش محصولات، ایجاد نقدینگی و به تبع آنها رشد و رونق اشتغال و تولید در استان بسیار مفید و مؤثر باشد.
حسین سلاحورزی عنوان داشت: ضروری است در کوتاهترین زمان ممکن گزارشی از میزان تولید واحدهای درون استان در حوزهی مصالح ساختمانی و دارای نشان استاندارد تهیه شود تا با طرح موضوع در جلسات مرتبط آینده بتوانیم راهکارهایی برای آن بیابیم.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان:
مصالح بیکیفیت، عمر سازهها و جان آدمها را به خطر انداخته است
در ادامه جلسه، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان با اشاره به اینکه سالیانه 100 میلیون متر مکعب ساخت و ساز در کشور انجام میشود، گفت: اگر هزینهی هر متر مربع را دستکم 800 هزار تومان در نظر بگیریم، 80 هزار میلیارد تومان میشود که به عبارتی چهار برابر هزینههایی است که در پروژههای دولتی صرف میشود.
امیرمحمد امیری با تاکید بر اینکه استفاده از مصالح بیکیفیت، عمر سازهها و جان آدمها را به خطر انداخته، اظهار داشت: بخشی از ساختو سازها شخصی است و در واقع بستگی به سرمایهی اشخاص دارد که از چه مصالحی استفاده کنند.
وی با انتقاد از عدم برخورد مناسب با قضیهی اضافهساختهای شهری بیان داشت: متاسفانه از آنجا که شهرداری خرمآباد مشکل تامین درآمد دارد، نگاهش به کمیسیون ماده 100 کاملا انتفاعی است.
امیری افزود: وقتی هنوز نتوانستهایم در مورد ساختو سازهای غیر مجاز و خارج از محدوده مردم را توجیه کنیم، چطور میتوانیم در مورد استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد آنها را ملزم کنیم؟!
دبیر کانون کارفرمایان لرستان تاکید کرد؛
ضرورت برخورد با تولیدکنندگان غیرمجاز محصولات بیکیفیت
دبیر کانون کارفرمایان لرستان نیز با تاکید بر موانع قانونی موجود بر سر راه رفع موانع کسب و کار گفت: چرا وقتی قوانین مربوط به مالیاتها را از کشورهای اروپایی الگو میگیریم و به آن عمل میکنیم، نباید قوانین مربوط به استاندردهایمان را هم از آنجا الگوبرداری کنیم؟!
ابراهیم اسفندیاری با اشاره به فعالیت واحدهای غیرمجاز و تولید محصولات بیکیفیت توسط آنها اظهار داشت: این واحدها از آنجا که هزینهای بابت به روز کردن ماشینآلات، آزمایشگاه و نظارت و همچنین ارزش افزود و مالیات لحاظ ندارند، محصولات بیکیفیتشان را با قیمت نازلتری به بازار عرضه میکنند و بسیاری از مصرفکنندگان به دلیل پایین بودن قیمت ترجیح میدهند از این محصولات بیکیفیت استفاده کنند.
وی افزود: چرا موسسه استاندارد و سایر نهادهای ناظر، کارگروهی برای برخورد با متخلفان این حوزه تشکیل نمیدهند؟
اسفندیاری بیان داشت: این مسأله، ضرر و زیان هنگفتی به تولیدکنندگان مجاز محصولات دارای استاندارد وارد میکند.
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان:
باید از بخشینگری پرهیز کنیم
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان هم در ادامه با اشاره به ضعف نظارتها و برخورد با متخلفان گفت: به شخصه تاکنون نشنیدهام سازمان نظام مهندسی ورود پیدا کند و ساختمانی را به دلیل تخلف، تخریب کند.
صالح صادقپور با تاکید بر اینکه باید از بخشینگری پرهیز کنیم، اظهار داشت: شاید برخی قوانین ضعیف باشند اما اگر ساز همان قوانین و ساز و کارهای موجود قانونی استفاده کنیم، بخش زیادی از مشکلاتمان برطرف میشود.
وی با تاکید بر اینکه ملزم کردن همه به خرید محصولات درون استان ممکن است محاسنی داشته باشد، اما ایراداتی هم بر آن وارد است، عنوان داشت: اصلیترین مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که رقابتپذیری از میان میرود و همین مسأله باعث افت کیفیت محصولات میشود.
صادقپور تصریح کرد: واقعیت این است که برخی واحدهای تولیدی درون استان بهرهور نیستند و همین باعث شده هزینه تمامشده محصولات این واحدها بسیار بالاتر از نمونههای مشابه سایر استانها باشد؛ این در حالی است که نیروی کار در استان لرستان ارزانتر از هر جای دیگری است.
ثبت ديدگاه