رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان:
اگر هزینه توسعه را نپردازیم، درجا خواهیم زد
شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان با دستورکار بررسی امکان حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان لرستانی در بازار قطر تشکیل جلسه داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق لرستان؛ رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان در جلسهی این شورا با تاکید بر اینکه توسعه، هزینه دارد اظهار داشت: باید هزینهی توسعه را بپردازیم و اگر این کار را نکنیم، همیشه درجا خواهیم زد.
استاندار لرستان با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی تولیدکنندگان و صادرکنندگان گفت: مادامی که این موانع را برطرف نکنیم، نمیتوانیم به رقابت بپردازیم.
هوشنگ بازوند با تاکید بر اینکه بخش اعظم این موانع مربوط به خود فعالان اقتصادی است، تصریح کرد: متاسفانه بخش خصوصی لرستان توجه جدی با مذاکره و لابیگری ندارد.
وی افزود: توسعه، هزینه میخواهد و همه باید این هزینه را پرداخت کنیم و اگر این کار را نکنیم، همیشه درجا خواهیم زد.
بازوند با اشاره به وضعیت پیش آمده در مورد کشور قطر و فرصت ایجاد شده تصریح کرد: بازار قطر فرصت خوبی است، اما نباید ورود ما به این بازار توام با ریسک باشد.
استاندار لرستان با بیان اینکه بازار قطر بازار سختی است، بیان داشت: قبل از هر چیز لازم است موانع پیش روی صادرات استان را برطرف نماییم.
رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان عنوان داشت: متاسفانه ما هنوز نتوانستهایم از بازار عراق که به ما نزدیکتر است، آنطور که باید و شاید استفاده کنیم؛ این در حالی است که رابطهی سیاسی کشور ما به مراتب از کشور ترکیه که سهم قابل توجهی از این بازار دارد، با عراق بهتر است.
هوشنگ بازوند خاطرنشان ساخت: در بخش دولتی هم البته ما آنچنان که باید، فرایند صادرات را تسهیل نکردهایم.
وی افزود: اگر بخواهیم رویکرد مناسبتری به امر صادرات استان داشته باشیم، باید به سمت ایجاد هلدینگهای صادراتی برویم و از طریق این هلدینگها موانع و مشکلات این حوزه را برطرف نماییم.
استاندار لرستان به حجم 86 میلیون دلاری صادرات استان در سال 92 اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه تا پایان سال 95 این رقم به 235 میلیون دلار رسیده که البته هنوز به هیچ عنوان کافی نیست و باید برای افزایش قابل توجه آن، پیگیر برطرف نمودن مشکلات و موانع پیش روی صادرات باشیم.
رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با تاکید بر تعامل هر چه بیشتر مدیران دولتی و بخش خصوصی بیان داشت: باید به سمتی برویم که مدیران دولتی بتوانند بدون هراس از انگها، با مدیران بخش خصوصی تعامل داشته باشند و مسائل و مشکلاتشان را برطرف نمایند.
رییس اتاق لرستان:
حجم صادرات ایران به قطر تا یک میلیارد دلار قابل افزایش است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان هم در این جلسه با اشاره به تنش سیاسی قطر با همسایگان عرباش، اظهار داشت: به واسطهی تحریم این کشورها، قطر در خصوص طیفی از محصولات وارداتی از کشورهای مذکور در مضیقه قرار گرفته که این وضعیت برای کشورهایی چون ترکیه و ایران یک فرصت قلمداد میشود.
حسین سلاحورزی با بیان اینکه میزان واردات قطر از کشورهای 14 گانهای که تحریمش کردهاند، 5 میلیارد دلار بوده است، گفت: عمدهی این میزان واردات از سه کشور عربستان، امارات و مصر صورت میگرفته است.
وی افزود: بعد از تنش سیاسی اخیر، کشورهای دیگری هم به این بازار هجوم آوردهاند که البته دو کشور ترکیه و ایران با توجه به موقعیت و جایگاهی که در منطقه دارند، توانایی جذب بخشی از این بازار را دارند.
سلاحورزی به تجارت حدودا یکصد میلیون دلاری ایران و قطر اشاره و تصریح کرد: این رقم میتواند به یک میلیارد دلار هم برسد.
نایبرییس اتاق ایران بیان داشت: ما در اتاق بازرگانی در راستای بررسی امکان افزایش سهم ایران و البته لرستان از بازار قطر جلساتی برگزار کردیم که امیدوارم با هماندیشی و برطرف کردن موانع و مشکلات پیش رو، جای پای فعالان اقتصادی لرستان را در قطر فراهم کنیم.
رییس پارلمان بخش خصوصی لرستان با اشاره به این که جایگاه سهولت کسب و کار در قطر جایگاه نسبتا مناسبی میباشد، عنوان داشت: در بحث مالکیت نیز قوانین این کشور 49 درصد مالکیت خارجی است که البته در مواردی تا 100 درصد مالکیت خارجی هم امکانپذیر است.
نماینده خرمآباد در مجلس شورای اسلامی:
بازار لرستان در تصرف کالاهای سایر استانهاست
نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی این است که اقتصاد در دست سیاسیون است، اظهار داشت: باید اقتصاد را از سیاست جدا کنیم و خوشبختانه در حال حاضر نظام و دولت به این سمت میروند.
محمدرضا ملکشاهیراد گفت: متاسفانه امروز بازار لرستان در تصرف کالاهای سایر استانهاست و وقتی نتوانستهایم بازار خودمان را داشته باشیم، نمیتوانیم به فکر تصرف بازارهای خارجی باشیم.
وی افزود: پای صحبت تولیدکنندگان استان که مینشینیم متوجه میشویم که عمدهترین مشکل آنها نبود بازار فروش کالاها و محصولاتشان است؛ این در حالی است که بازار استان در تصرف کالاها و محصولات سایر استانهای کشور است.
ملکشاهیراد تصریح کرد: امروز موانع و مشکلات زیادی بر سر راه تولید کشور وجود دارد که این مساله باعث گردیده تولید توام با ریسک بالایی صورت بگیرد.
نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر رقابتی که در حوزهی سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی بین استانهای مختلف کشور وجود دارد، بیان داشت: مسلما استانهایی که از نظر زیرساخت در وضعیت بهتری قرار دارند، از ما جلوتر هستند و ما هم باید روی مسائل اساسی این حوزه تمرکز کنیم.
محمدرضا ملکشاهیراد تاکید کرد: باید یک تیم اقتصادی متخصص از بخش دولتی و خصوصی تشکیل شود و یک بار برای همیشه برنامهای اقتصادی برای توسعهی استان تدوین نمایند.
ثبت ديدگاه