در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان مطرح شد؛

انتقاد استاندار از شهردار و شورا؛ تنگ‌نظری‌ها را کنار بگذارید

استاندار لرستان از عملکرد شهرداری و شورای شهر خرم آباد انتقاد کرد و گفت: تنگ‌نظری بزرگترین آفت توسعه لرستان است.

 

wf51_img_0654.jpg

 

به گزارش روابط عمومی اتاق لرستان به نقل از خبرگزاری مهر؛ هوشنگ بازوند در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: تنگ‌نظری بزرگترین آفت توسعه لرستان است و باید این عیب‌ها را از درون خودمان، اصلاح کنیم.

وی افزود: برخی رفتارها با بخش خصوصی و سرمایه‌گذار مایه تاسف است، ولی ریشه این برخوردها، به خودمان برمی‌گردد.

 

شورای شهر نمی‌گذارد شهردار آب بخورد

استاندار لرستان ادامه داد: گلایه‌های بخش خصوصی به‌حق است، ولی بخش خصوصی نباید از این وضعیت ناامید شود.

 

43w4_houshang_bazvand.jpg

 

بازوند با اشاره به اینکه وقتی می‌بینید سرمایه‌گذاری مانند لاستیک‌سازی خرم‌آباد از تبریز آمده و ۸۱ درصد سهام این کارخانه را خریده است، گفت: این نشان می‌دهد که بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در استان تمایل دارد زیرا مبلغ سهامش هزار و ۵۰ میلیارد تومان است.

وی اضافه کرد: ما در درون خودمان مشکل داریم و علتش هم به خودمان برمی‌گردد، اینکه ما از شهرداری‌ها گله‌مندیم دلیلش این است که ما به شوراها رای می‌دهیم، خودمان انتخاب‌شان می‌کنیم و آنها هم شهردار را انتخاب می‌کنند.

استاندار لرستان ادامه داد: همین شوراها به شهردار بیچاره اجازه نمی‌دهد، آب بخورد ولی بعدش فرار سرمایه‌گذار را به گردن همه می‌اندازیم.

بازوند گفت: باید در رفتار خودمان تجدیدنظر کنیم، شهردار می‌خواهد حرفی بزند، شورا نمی‌گذارد و این کارها نتیجه تنگ‌نظری است.

 

باید در درون خودمان تجدیدنظر کنیم

وی افزود: روز اول که سازمان اقتصادی کوثر به اینجا آمد اعلام کرد ۲۵ درصد سهام را بابت زمین به شهرداری می‌دهد و همزمان یک نفر هم از ارومیه آمد و گفت می‌خواهیم یک سیتی‌سنتر در اینجا ایجاد کنیم و ما هم اجازه دادیم، اما در نهایت گفت ۱۸ درصد به شهرداری می‌دهد و قرارداد به ما نشان داد که ۱۷ درصد به شهرداری ارومیه داده است، یعنی این کارها مانع توسعه است.

 

b3tx_img_0662.jpg

 

استاندار لرستان ادامه داد: ببینید چه بلایی بر سر سرمایه‌گذار می‌آید و شورا هنوز که هنوز است این مشکل را حل نکرده است.

بازوند با اشاره به اینکه این مسئولان از بیرون نیامده‌اند، گفت: اینها کسانی هستند که در شهر خرم‌آباد رشد کرده‌اند، ما به آنها رای داده‌ایم و باید در نظرمان تجدید نظر کنیم.

وی اضافه کرد: در مورد همین گلخانه دیناروند ۸ سال تعطیل بود، طی سه سال و نیم ما ۵ سرمایه‌گذار آوردیم، شرکت «آبادراهان» را آوردیم -شرکتی که دارد در تبریز هزار میلیارد تومان گلخانه می‌سازد-، ولی به محض آمدنش گفتند نه، باید برود.

استاندار لرستان ادامه داد: این افراد گفتند گلخانه را به ما بدهید، ما هم از آنها حمایت کردیم، اما بعد از شش ماه، مدیرعاملش زنگ زد که گلخانه را به «آبادراهان» بدهید؛ واقعا اینجا تنگ‌نظری آفت توسعه است و جالب این است که عده‌ای آن را ارزش تلقی می‌کنند.

بازوند خاطرنشان کرد: این افراد ابتدا فکر می‌کنند اگر سرمایه‌گذار بیاید، از آسمان برایش پول می‌بارد، ولی فکر این همه فرصت‌سوزی را نمی‌کنند، اگر از همان ابتدا گلخانه را به «آبادراهان» می‌دادند الان بعد از ۷ ماه محصولاتش در بازار بود.

وی گفت: باید در درون خودمان تجدیدنظر کنیم، من ابتدا فکر می‌کردم گیر کار ما، فرودگاه، سد، چهارخطه و…است، اما اینها نیست، بخش خصوصی مجبور است برای کار در اینجا پیوست فرهنگی تهیه کند.

 

عبور از سد کارمندان مشکل است

استاندار لرستان ادامه داد: فردا اگر «آبادراهان» گلخانه را تکمیل کرد، می‌بینید چه داستانی برایش درست می‌کنند، کما اینکه در همین زیرگذر بهارستان هم این مشکل را درست کردند.

بازوند با اشاره به اینکه در مورد این زیرگذر هم یکی گفت که این پروژه را با ۶۰ میلیارد تومان بیشتر از قیمت واقعی به «آبادراهان» داده‌اند، اظهار کرد: خیلی از دستگاه‌های نظارتی هم به این قضیه ورود کردند، ولی دیدند خبری نیست، بعد از مدت‌ها تعطیلی آن را به قرارگاه دادند، ولی من همین جا قول می‌دهم که قرارگاه هم ۳۰ درصد گران‌تر این پروژه را تمام می‌کند هر چند اینها با قرارگاه هم راضی نیستند.

وی افزود: این نگرانی‌ها و تنگ‌نظری‌ها خیلی جدی است و این در حالی است که وزیر کشور در مصاحبه‌هایش از کشت و صنعت لرستان به عنوان یک کار بزرگ یاد می‌کند.

استاندار لرستان ادامه داد: حتی در ادارات هم عبور از سد کارمندان‌مان بسیار مشکل است.

بازوند با اشاره به این که مصوب کرده‌ایم که در ارزیابی عملکرد مدیران در سال ۹۵ به نحوه برخورد بدنه دستگاه‌ها با بخش خصوصی امتیاز داده شود، گفت: رفتار پرسنل ادارات با بخش خصوصی در امتیازدهی بسیار موثر خواهد بود، زیرا گاها در برخورد با بخش خصوصی حرف‌هایی زده می‌شود، که آدم سرش درد می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این مشکلات حتی در سیستم بانکی ما وجود دارد، حالا ممکن است در بین مدیران ادارات و بانک‌ها نباشد، اما در بدنه‌شان وجود دارد.

 

استاندار لرستان: از ماست که بر ماست

استاندار لرستان ادامه داد: حتی می‌بینیم از برخی مدیران به دستگاه‌های نظارتی، دیوان محاسبات، بازرسی و… شکایت می‌کنند که نمونه‌اش واگذاری هتل یک دانشگاه به بخش خصوصی است و ما نمی‌دانیم وظیفه دانشگاه‌ها تولید علم است، یا هتلداری؟

بازوند افزود: یک دانشگاه هتلش را به مزایده گذاشته -آن هم از طریق قانونی-، اما چون یک گروه سیاسی اطلاعیه داده به خاطرش مدیر مربوطه را خواسته‌اند.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذار لرستانی ساکن دبی که همه می‌شناسیدش، از طریق مزایده قانونی برنده شده، حتی چند هکتار از زمین‌های اطراف را هم خریده، ولی واقعا آیا وظیفه دانشگاه هتلداری است؟

استاندار لرستان گفت: این گله‌ها واقعیت دارد و واقعا از ماست که بر ماست و باید اینها را اصلاح کنیم.

 

رییس اتاق لرستان:

مادامی که الگوی فکری‌مان تغییر نکند، توسعه اتفاق نمی‌افتد

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان گفت: مادامی که الگوی فکری‌مان تغییر نکند، امکان ندارد توسعه اتفاق بیفتد.

 

xcx8_hosein_selahvarzi.jpg

 

به گزارش روابط‌عمومی اتاق لرستان؛ حسین سلاح‌ورزی که در سی‌ویکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان سخن می‌گفت، با اشاره به این موضوع گفت: در هیچ مقطعی به اندازه‌ی امروز، در استان لرستان تلاش برای توسعه از طریق جذب سرمایه‌گذار صورت نگرفته، با این حال در قدم آخر که نتیجه‌گیری است، موفقیت حاصل نشده است.

وی با پخش قسمتی از سخنان شهردار تبریز در جلسه با هیات نمایندگان اتاق ایران، افزود: همان‌طور که شنیدید شهردار این شهر فهرستی از خدمات رایگان شهرداری را در موضوع استقبال از سرمایه‌گذاران بیان می‌کند و حتی اعلام می‌نماید که زمین‌های مرغوب و ارزشمند شهری را هم به قیمت گردشگری به سرمایه‌گذاران واگذار می‌کند.

سلاح‌ورزی تصریح کرد: واقعیت این است که شهرها و استان‌های توسعه‌یافته، بسته‌ها و مشوق‌های متنوعی در همه‌ی بخش‌ها برای سرمایه‌گذاران لحاظ می‌کنند؛ این در حالی است که در استان لرستان نه تنها خبری از این مشوق‌ها نیست، بلکه هزار جور مشکل و مانع هم سر راه سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند.

نایب‌رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: در هیچ مقطعی به اندازه‌ی امروز، در استان لرستان تلاش برای توسعه از طریق جذب سرمایه‌گذار صورت نگرفته، با این حال و علیرغم اجماع نسبی در این حوزه در قدم آخر که نتیجه‌گیری است، موفقیت حاصل نشده است.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان با تاکید بر اینکه بخشی از این مشکلات در حوزه شهرداری‌هاست، بیان داشت: بهانه‌ی عدم ارائه‌ی مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی این است که شهرداری فاقد درآمد است، این در حالی است که می‌دانیم اول باید سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد و بعد درآمد حاصل شود.

حسین سلاح‌ورزی عنوان داشت: بهانه‌ی دیگرشان این است که دستگاه‌های نظارتی فشار می‌آورند و اجازه نمی‌دهند؛ در همین خصوص باید از آن‌ها پرسید که آیا در شهری مانند تبریز دستگاه‌های نظارتی وجود ندارند؟

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان گفت:  مادامی که الگوی فکری‌مان تغییر نکند، امکان ندارد توسعه اتفاق بیفتد.

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان:

ایجاد اشتغال در حوزه صنعت لرستان ۱۱ درصد رشد یافت

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان از رشد ۱۱ درصدی ایجاد اشتغال در حوزه صنعت این استان خبر داد.

محمدرضا صفی‌خانی نیز در این جلسه با بیان اینکه گفتمان برخورد با بخش خصوصی از سوی دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به گذشته متفاوت شده است، اظهار داشت: طی ۳.۵ سال اخیر تحولی جدی در بخش صنعت استان داشته‌ایم؛ به طوری که در این حوزه شاهد رشد ۲۲۶ درصدی سرمایه‌گذاری بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه اشتغال در حوزه صنعت لرستان ۱۱ درصد رشد پیدا کرده است گفت: همچنین تعداد واحدهای صنعتی افتتاح شده در استان ۱۵ درصد طی این مدت افزایش پیدا کرده است.

 

ad3v_mohamadreza_safikhani.jpg

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: در حال حاضر محور توسعه در حوزه صنعت لرستان مشخص شده و ۱۸ طرح بزرگ برای رفع موانع فعالیت آن‌ها شناسایی‌شده و ۲۴ واحد بزرگ استان نیز آمادگی دارند در صورت تزریق اعتبار طرح‌های توسعه‌ای خود را عملیاتی کنند.

صفی‌خانی با بیان اینکه تاکنون دو هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی و کشاورزی لرستان در سامانه بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند گفت: برای این واحدها ۴۰۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که از این میزان تا کنون ۹۴ درصد تحقق پیدا کرده است.

وی با تاکید بر اینکه همچنین علاوه بر این میزان اعتبار، ۱۲۰ میلیارد تومان دیگر به صورت مستقیم از سوی بانک‌ها به واحدهای استان پرداخت شده است.