شهاب آسترکی؛ مدیر عامل شرکت پودر مروارید لرستان :

 

گرچه هنوز جان دارد و جان می‌گیرد، اما تبش در برخی مناطق تاحدی فروکش کرده است. شیوع ویروس کرونا که از اسفندماه سال گذشته نه تنها بلای جان آدم ها، بلکه بلای جان کار و تولید و اشتغال هم شد. چرخ‌های تولید از حرکت ایستاد، خیلی از کسب و کار‌ها راکد شد و نیرو‌های کار به ناچار خانه نشین شدند.

اکنون پس از سه ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران و شروع فعالیت بسیاری از واحد‌های تولیدی و کسب و کار‌ها در هفته‌های اخیر، آسیب‌های وارد شده به این حوزه بیشتر به چشم می‌خورد.

شهاب آسترکی، مدیر عامل شرکت پودر مروارید در رابطه با  ‏سرسام آور بودن افزایش قیمت مواد اولیه بعد از ظهور کرونا ویروس می گوید: کرونا باعث شد بعد از مراجعه برای خرید مواد اولیه با افزایش چند برابری قیمت ها مواجه شویم.

وی ادامه داد: افزایش قیمت مواد اولیه باعث شد ما هم قیمتمان را بالا ببریم.

آسترکی با بیان اینکه زنجیره تامین مواد اولیه و چرخش آن در کل زنجیره تولید با مشکل جدی روبرو است،  اضافه می کند: شدیدا افزایش قیمت مواد اولیه داشتیم و قیمت سنگ و پالتی که استفاده می کنیم، بالا رفت.‏

این تولید کننده لرستانی خاطر نشان می کند:‏ شرکت‎های طرف حساب ما تعطیل شده بودند و این دو ماه فروش چندانی نداشتیم.

وی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی به شدت نیازمند حمایت های تولید برای سرپا ماندن در دوره پسا کرونا هستند، اضافه می کند:  همچنین همکاری دستگاه های اجرایی با واحدهای تولیدی برای بازگشایی و گره گشایی مشکلات مان بسیار با اهمیت است؛ چیزی که طی سال های اخیر به آن توجه نشده و همواره دستگاه های اجرایی سنگ جلوی پای تولید گذاشته اند.

آسترکی با تصریح بر اینکه در تمام صنایع مشکل افزایش قیمت مواد اولیه در حال رخ دادن است، یادآور می شود: آنقدر که ما تولیدکنندگان درگیر بروکراسی اداری می شویم، نفسمان کم می اید و ادامه تولید برایمان سخت است.

این فعال اقتصادی گفت: مواد اولیه یکی از ابزارهایی است که می تواند در توانمندسازی بخش خصوصی و رقابتی کردن بخش بازار نقش تعیین کننده ای ایفا کند.

آسترکی می افزاید: تثبیت در قیمت مواد اولیه، تکلیف صنایع پایین دستی را نیز مشخص می کند زیرا قیمت تمام شده تقریباً مشخص می شود و بر اساس آن اقدامات تولیدکنندگان مواد اولیه نظارت پذیر می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مهمترین مشکل واحدهای تولیدی برای فعالیت در پساکرونا را کمبود نقدیمنگی و سرمایه در گردش دانست و افزود:  در این خصوص بسیار مشکل داریم و تاکنون کمکی از طرف دولت بریا حمایت از تولیدکنندگان زیان دیده از ویروس کرونا نشده است.‏

 

#اختصاصی_اتاق_لرستان