رازمیک مهرابیان؛ تولید کننده و فعال اقتصادی در لرستان :
از زمانی که ویروس کرونا به قلب ایران رسید، تولید کنندگان مجبور شدند که کارخانهشان را تعطیل کند و البته اروپا را هم در معرض تهدید جدی آسیب اقتصادی قرار دهد.
طی روزهای گذشته و پس از شیوع این ویروس در کشور بسیاری از فعالیتها و کسبوکارهای کوچک و خرد با مخاطراتی مواجه شدند که اکنون باعث بروز نگرانیهایی برای ادامه فعالیت این گروه از بنگاهها شده است. بر این اساس بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدی در سال جدید با معضل کمبود تقاضا و فروش روبهرو شدهاند و در صورت تداوم این شرایط طی روزها و هفتههای آینده مشکلات دیگری مانند چکهای برگشتی و بازپرداخت وامهای بانکی، عدم پرداخت حقوق کارگران و نهایتا اخراج کارگران را تجربه خواهند کرد.
براساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر اثر شیوع ویروس کرونا، در حوزه اشتغال هر دو سمت عرضه و تقاضای بازار کار تحتتاثیر قرار خواهد گرفت. تعطیلی و کاهش سطح فعالیتهای اقتصادی منجر به تعدیل نیرو و کاهش تقاضای کار خواهد شد و عرضه کار نیز کاهش خواهد یافت، زیرا برخی افراد که مستقیما با بیماری درگیر شدهاند و برخی دیگر که غیرمستقیم با اقدامات خودمراقبتی و کاهش تعاملات، ساعات کاری خود را کاهش خواهند داد. بنابراین بهنظر میرسد در سال ۱۳۹۹ با کاهش نرخ مشارکت و کاهش اشتغال مواجه خواهیم بود. فعالیت کسب و کارهایی که مستقیما از بحران کرونا متاثر شدهاند بهشدت کاهش خواهد یافت. کاهش فعالیت این کسبوکارها میتواند منجر به بحران بیکاری شده و رفاه خانوارهای زیادی را تحتتاثیر قرار دهد
رازمیک مهرابیان، مدیر عامل شرکت رازمهر خرم آباد با اشاره به این موضع که کرونا باعث تعطیلشدن بسیاری از کارخانهها و واحدهای صنعتی و بنگاههای تولیدی در لرستان شده، گفت: خسارات این تعطیلی را شاید نتوان امروز برآورد کرد، اما چندماه دیگر مشخص میشود و در عین حال شوک اقتصادی شیوع ویروس کرونا در روزهای پایان سال قبل، منجر بهکاهش فروش بسیاری از مشاغل و کسبوکارهای مرتبط شد.
وی با بیان اینکه هر سال با فرارسیدن عید نوروز بیشتر واحدهای صنعتی به تعطیلات نوروزی میروند، افزود: اما امسال کرونا زمان تعطیلی این واحدها را طولانیتر کرد و تولید برخی کارخانجات تاحدودی متوقف شد.
مهرابیان یادآور شد: واحد تولیدی من هنوز شروع به فعالیت نکرده است و در دو ماه گذسته یک ریال فروش نداشتیم.
این تولید کننده ادامه داد: تعدیل نیرو تا امروز نداشتیم ولی تکلیفم مشخص نیست و یک نامه به اداره کار و وزارت صنعت و معدن زده ام که تکلیف ما را مشخص کن که ما باید چیکار کنیم.
مهرابیان در پاسخ به اینکه چه انتظاری از بانک ها، تامین اجتماعی و امور مالیاتی برای حمایت از کسب و کارهای زیان دیده از کرونا دارید، خاطر نشان کرد: ما هر چه کار می کنیم سهم تامین اجتماعی، اداره مالیات و بانک هاست و نظر من را اگر بخواهید بدانید، تعطیل کنیم بهتر است. تامین اجتماعی پول خود را می گیرد و نامه به انها زده ایم ولی ترتیب اثر نمی دهند. اداره مالیات هم که طبق بخش نامه سالیان سال است که اظهارنامه و ماهی حداقل صد میلیون تومان پول ارزش افزوده میدهیم ولی درصدی با ما همکاری نمی کند و هیچ کدام از دستگاه های دولتی و بانک ها از حق و حقوق خودشان نمی گذرند.
این فعال اقتصادی گفت: دولت هیچ کمکی به من تولیده کننده نمی کند و من هم 120 نیرو دارم و مجبورم در این شرایط اخراجشان کنم تا به خانه برود. این در به آن در.
وی اضافه می کند: تا زمانی که پول نفت در این کشور است، دولت به تولید اهمیت نمی دهد. الهی این نفت خشک شود تا ما بتوانیم با تولید سرپا بایستیم.
مهرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت هیچ جوره پای غم تولید کنندگان نیست، خاطر نشان کرد: حتی تولید کنندگان از قانون هم هیچ سهمی ندارند. قوانین هست و اتفاقا قوانین خوبی هم داریم اما وقتی اجرا نمی شوند چه حاصل! دولت بخش نامه به دستگاه های دولتی می دهد و قوانین هم موجود هستند اما دستگاه های اجرایی آن را اجرا نمی کنند. تمامش کنید… کُلت را بردارید و روی شقیقه من بگذارید.
مدیر عامل شرکت راز مهر خرم آباد با تاکید بر اینکه قانون چیز خوبی است ولی اجرا نمی شود و شفاف نیست، افزود: تولید کننده را به نوعی با این قوانین گرفتارتر کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه فرار از قانون کار درستی نیست، گفت: ولی قانون هم باید شفاف باشد و وقتی شفاف نیست و به آن عمل نمی شود، تولید کننده مجبور است در برخی موارد ظان را دور بزند.
مهرابیان با بیان اینکه دولت دارد برای تولید مشکل درست می کند، افزود: درِ این نفت را باید بست همه چیز از کار کردن بلند می شود از صنعت و از تولید. دولت به تنها چیری که بها نمی دهد، تولید است.
این تولید کننده ادامه داد: ماشین آلات من از خارج از کشور به گمرک آمده اند ، پول ان را خودم داده اند و می گویند نمی توانم واردشان کنم و تا سقف 300 میلیون تجهیزات مجاز به واردات هستم، خب این چه قانونی است که با اینکه پول از خودم بوده اجازه وارد کردن تجهیزات مدرن برای کارخانه ام را ندارم. چرا با این کارها به تولید کننده توهین می شود. این چه قوانینی است که کارد را به استخوان منِ تولیدکننده رسانده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قیمت بالای مواد اولیه و قیمت گذاری های پایین، تصریح کرد: در حالی که پراید 90 میلیون شده و شرکت من باید هنوز لنت ترمز را 29 هزار تومن بفروشد.
#اختصاصی_اتاق_لرستان
ثبت ديدگاه