رییس اتاق خرمآباد در دیدار با سفیر آفریقای جنوبی:
800 هزار تن محصول مازاد کشاورزی لرستان قابلیت صادرات دارد
سفیر آفریقای جنوبی که به همراه رایزن بازرگانی سفارت این کشور به لرستان سفر کرده بود، پس از بازدید از برخی جاذبههای گردشگری و واحدهای تولیدی استان، با رییس اتاق خرمآباد و هیأت نمایندگان این اتاق دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق خرمآباد؛ رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد در این دیدار با اشاره به کشاورزی به عنوان یکی از مزیتهای لرستان گفت: میزان محصولات مازاد کشاورزی استان در سال بیش از 800 هزار تن است که حجم بسیاری از آن قابلیت صادرات دارد.
حسین سلاحورزی افزود: با توجه به تنوع شرایط جغرافیایی، آب و هوا و وجود آب فراوان، محصولات تولیدی استان از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: با توجه به مزیتها و تجربه آفریقای جنوبی در حوزههای معدن، شیلات و کشاورزی، امکان همکاری لرستان با این کشور در زمینههای یاد شده وجود دارد.
سلاحورزی با بیان اینکه از نظر ساختار اقتصادی شباهتهایی بین دو کشور وجود دارد، ادامه داد: امید میرود سفر هیأتهای تجاری بازاریابی آفریقای جنوبی به لرستان در شرایط پسابرجام، امکان گسترش همکاریهای اقتصادی این کشور با لرستان را فراهم کند و این استان نقش موثری در توسعه مراودات تجاری دو کشور داشته باشد.
رییس پارلمان بخش خصوصی لرستان همچنین به توانمندیهای بالای لرستان در حوزه صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: در این راستا شناسایی و اکتشافهایی انجام شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد با بیان اینکه تعداد قابل توجهی کارخانه تولید داروی انسانی، دامی و گیاهی در لرستان وجود دارد، افزود: انتظار میرود با شناخت نسبی از استان طی این سفر، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی آفریقای جنوبی برای آشنایی و همکاریهای دوجانبه به لرستان هدایت شوند.
وی اضافه کرد: لرستان در زمینه دارویی، محصولات دانشبنیان، آیتیسی و عسل آماده همکاری تجاری با آفریقای جنوبی است.
سفیر آفریقای جنوبی:
میتوانیم عسل مورد نیازمان را از لرستان تامین کنیم
سفیر آفریقای جنوبی هم در این دیدار با اشاره به اینکه کشورش سالانه 500 هزار تن کمبود عسل دارد، اظهار داشت: در حال حاضر این میزان عسل از نیوزیلند خریداری میشود و در صورت آمادگی لرستان در این حوزه، میتوانیم از این استان تامین کنیم.
“ویلیام مکس وایت هد” گفت: با توجه به رفع تحریمها علیه ایران و ایجاد شرایط پسابرجام، بانک مشترکی برای تسهیل روابط اقتصادی دو کشور در حال تاسیس است.
وی افزود: همچنین اقداماتی انجام شده و برقراری دو پرواز مستقیم هفتگی تهران – آفریقای جنوبی توسط شرکت هواپیمایی ماهان در دستور کار قرار دارد.
سفیر آفریقای جنوبی در خصوص ظرفیتهای همکاری دو کشور نیز اظهار کرد: میتوانیم مهارتهای دو کشور را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و در زمینههایی همچون صنایع دانشبنیان، داروهای گیاهی، سنگ گرانیت و مرمر نیز تبادل تجاری و مطالعاتی داشته باشیم.
“وایت هد” به بازدید خود از مجموعه کشت و صنعت لرستان اشاره کرد و گفت: این مجموعه یک مجموعه کامل در زمینه کشاورزی و دامپروری است.
وی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: آفریقای جنوبی تمام سنگ مورد نیاز خود را با قیمت بالا از ایتالیا خریداری میکند که با توجه به قیمت مناسب و کیفیت بالای سنگ این استان، میتوانیم این محصول را از لرستان خریداری کنیم.
سفیر آفریقای جنوبی با تاکید بر ایجاد مشوقهای لازم برای بخش خصوصی از طرف دولت، افزود: در آفریقای جنوبی بستههای حمایتی قانونی از جمله یافتن شریک به منظور تامین بخشی از هزینهها، برای فعالان بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.
“ویلیام مکس وایت هد” همچنین یادآور شد: آفریقای جنوبی آمادگی دارد در زمینه سنگ مرمر با شرکای مناسبی مرتبط کند.
ثبت ديدگاه