به گزارش روابط عمومی اتاق لرستان، جلسه کمیسیون عمران و خدمات فنی، مهندسی اتاق بازرگانی استان با دستورکار بررسی مسائل و موانع شرکتهای مهندسین مشاور و با ریاست سیدرضا رزاز رئیس کمیسیون عمران و خدمات مهندسی اتاق لرستان و با حضور نمایندگان جامعه مهندسین مشاور استان برگزار شد.
افتتاح دفتر جامعه «مهندسین مشاور» در لرستان
محمدعلی عادلی دبیر انجمن جامعه مهندسین مشاور لرستان در این جلسه با بیان اینکه ۴۴ شرکت مهندسین مشاور در این استان ثبت شده است، اظهار داشت: از این تعداد ۲۰ شرکت مشاور در زمینه عمران و خدمات مهندسی فعالیت دارند.
وی از راهاندازی دفتر جامعه مهندسین مشاور استان بعد از پنج سال پیگیری خبری داد و افزود: تاکنون ۱۲ شرکت مشاور جهت عضویت در این انجمن اعلام آمادگی کردهاند که امیدوار هستیم به زودی شاهد افتتاح دفتر جامعه مهندسان مشاور استان لرستان باشیم.
دبیر انجمن جامعه مهندسین مشاور لرستان در ادامه سخنان خود به مشکلات شرکتهای مشاور اشاره کرد و گفت: در قانون به صراحت آمده است که اولین پرداختیهای ادارات بعد از تخصیص اعتبار باید به شرکتهای مشاور باشد اما متاسفانه در عمل این اتفاق رخ نمیدهد و به واسطه همین عدم پرداختها مشکلاتی برای ما با اداراتی همچون مالیات، اقتصاد و دارایی، تامین اجتماعی و اداره کار و رفاه اجتماعی به وجود میآید.
وی با تاکید به اینکه ظلم تحمیل شده به جامعه مهندسین مشاور بیداد میکند، تصریح کرد: متاسفانه بانکهای عامل نیز به دلیل انجام استعلامهای مالیاتی از پرداخت تسهیلات به شرکتهای مشاور خودداری میکنند و اینگونه مشکلات مالی باعث از بین رفتن جامعه مهندسین مشاور میشود.
عادلی با بیان اینکه ما توقع انجام اقدام غیرقانونی از هیچ ارگان و دستگاه دولتی را نداریم، عنوان کرد: تنها انتظار جامع مهندسین مشاور این است که قوانین جاری در استان اجرا شود و طبق قانون اولین پرداختیهای هر اداره باید به شرکتهای مشاور صورت بگیرد زیرا موضوع دستمزد پرسنل و نیروهای ما ارتباط مستقیمی با پرداختیهای ادارات دارد.
وی روند نادرست ارجاع کار و پروژهها از سوی دستگاههای دولتی را یکی دیگر از مشکلات جامعه مهندسین مشاور استان دانست و افزود: متاسفانه پروژهها به صورت گزینشی و بدون برگزاری مناقصه به شرکتها واگذار میشوند که این موضوع اجحافی در حق این انجمن است.
دبیر انجمن جامعه مهندسین مشاور لرستان با تاکید به اینکه شرکتهای مشاور بومی برای دریافت کار دارای مشکلاتی هستند، مطرح کرد: از سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم به دستگاههای دولتی اعلام کند که در پروژههای خود از شرکتهای بومی استفاده کنند و تنها در صورت عدم توانایی مشاورین بومی پروژهها و طرحها به گزینههای غیربومی واگذار شود.
شرکتهای مهندسین مشاور مشمول بخشودگی جرائم مالیاتی هستند
حسن قائدرحمت نماینده اداره امور مالیاتی لرستان در ادامه این جلسه در پاسخ به مشکلات مالیاتی شرکتهای مهندسین مشاور، اظهار داشت: طبق قانون این اداره حق مطالبه مالیات از مهندسین مشاور تا زمان پرداخت بدهی آنها از سوی ادارات و دستگاههای دولتی را ندارد.
وی افزود: در صورت تعلل پرداختیها از سوی ادارات، ما موظف هستیم حق مالیات مهندسین مشاور را همراه با جرائم از کارفرما طلب کنیم.
قائدرحمت از بخشودگی جرائم شرکتهای مهندسین مشاور خبر داد و گفت: امکان حذف جرائم مالیاتی تا ۹۵ درصد وجود دارد و این شرکتها میتوانند جهت برخورداری از این فرصت به اداره امور مالیاتی مراجعه کنند.
گفتنی است در این جلسه نمایندگانی از اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان لرستان و اداره امور مالیاتی استان حضور داشتند.
ثبت ديدگاه