
در سیو سومین دوره طرح پایش ملی محیط کسبوکار در پاییز ۱۴۰۳، شاخص استان لرستان با نمره 95/5 نسبت به فصل گذشته (87/5) به میزان 08/0 درصد افزایش یافته که به معنای نامساعدتر شدن فضای کسب و کار می باشد ولی نسبت به فصل مشابه سال گذشته 26/0 درصد کاهش یافته یعنی مساعدتر شده است. با این حال خوشبختانه عدد شاخص استان از میانگین کشوری پایین تر است.
نتایج گزارش پایش ملی محیط کسب وکار ایران نشان می دهد در پاییز 1403 فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب سه مولفه «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تامین مالی از بانک ها» و «بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب وکار» را نامناسب ترین مولفه های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مولفه ها ارزیابی کرده اند. فعالان اقتصادی لرستانی به ترتیب مؤلفه های «دشواری تأمین مالی از بانک ها»، «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات» و «موانع در فرایندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه های اجرایی» و »تولید و عرضه نسبتاً آزاد کالاهای غیر استاندارد و تقلبی در بازار« به عنوان نامناسب ترین مؤلفه های محیط کسب و کار استان شناسایی نموده اند.
از مجموع 28 مؤلفه کسب و کار 16 مؤلفه در فصل پاییز 1403نسبت به تابستان 1403 از دید فعالان اقتصادی لرستانی بهبود داشته اند . بیشترین بهبود مربوط به مؤلفه های فقدان یا شفاف نبودن آمار و اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت اقتصادی (45/1 کاهش)، بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب و کار (93/0 کاهش)، ضعف نظام توزیع و مشکل در رساندن محصول به بازار (84/0 کاهش) و در مقابل مؤلفه های موانع در فرآیندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه های اجرایی (48/1 افزایش)، وجود انحصار، امتیاز یا هر نوع رانت به یک یا تعدادی از رقبا در بازار (1 افزایش) و کمبود نیروی کار ماهر(98/0 افزایش) بیشترین افت را داشته اند.
ثبت ديدگاه