آخرین گزارش پایش ملی محیط کسبوکار ایران نشان میدهد نمره شاخص محیط کسبوکار کشور که در بهار امسال به 6/04 رسیده بود، در فصل تابستان به 6/02 رسیده و 6/02 واحد بهبود پیدا کرده است. این شاخص در استان لرستان نیز با نمره 5/87 نسبت به فصل گذشته (6/02) به میزان 0/15 درصد کاهش یافته که به معنای مساعدتر شدن فضای کسب و کار در استان می باشد.
نتایج گزارش پایش ملی محیط کسب وکار ایران نشان می دهد در تابستان 1403 همانند فصل گذشته فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب سه مولفه «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تامین مالی از بانک ها» و «بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب وکار» را نامناسب ترین مولفه های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مولفه ها ارزیابی کرده اند. فعالان اقتصادی لرستانی به ترتیب «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات» و«بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب وکار» و «فقدان یا شفاف نبودن آمار و اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت اقتصادی» را به عنوان بدترین مولفه های کسب و کار شناسایی کردند.
از مجموع 28 مؤلفه کسب و کار17مؤلفه در فصل تابستان1403نسبت به بهار 1403 از دید فعالان اقتصادی لرستانی بهبود داشته اند . بیشترین بهبود مربوط به مؤلفه های وجود انحصار، امتیاز یا هر نوع رانت به یک یا تعدادی از رقبا در بازار (1/35 کاهش)، کمبود نیروی کار ماهر (1/28 کاهش) و موانع در فرآیندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه های اجرایی (1/31کاهش) و در مقابل مؤلفه های محدودیت های دسترسی به حامل های انرژی (برق، گاز، گازوئیل و ….) (1/8 افزایش)، فقدان یا شفاف نبودن آمار و اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت اقتصادی (1/51 افزایش) و محدودیت دسترسی به آب (1/25 افزایش) بیشترین افت را داشته اند.
مساعدترین و نامساعدترین استان ها در محیط کسب و کار
بر اساس یافته های این طرح در تابستان 1403 استانهای البرز، زنجان و خوزستان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شده اند و در مقابل به ترتیب استان های خراسان جنوبی، کردستان و کهکیلویه و بویر احمد نامساعدترین وضعیت محیط کسب وکار را نسبت به سایر استان ها تجربه کرده اند. استان لرستان به همراه استانهای ایلام و خراسان شمالی در جایگاه 6 ام قرار دارد.
بررسی ها نشان می دهد در تابستان امسال، نمره شاخص محیط کسب وکار تنها در 12 استان نسبت به میانگین نمره شاخص محیط کسب وکار کشور (6/02) پایین تر بوده و وضعیت محیط کسب وکار آنها شرایط بهتری نسبت به میانگین کشور داشته است؛ اما در 19 استان نمره این شاخص بالاتر از میانگین کشوری بوده و شرایط نامساعدتری داشتهاند.
افزایش میانگین ظرفیت بنگاه های اقتصادی
براساس یافته های طرح، میانگین ظرفیت فعالیت (واقعی) بنگاه های اقتصادی شرکت کننده در فصل تابستان1403 معادل 41/95 درصد بوده است که نسبت به بهار1403 (19/41) افزایش 0/76درصدی داشته است .
کشاورزی، نامساعدترین محیط کسب و کار
با توجه به تقسیم رشته فعالیت ها در سه بخش عمده کشاورزی، صنعت و خدمات، فعالان اقتصادی سراسر کشور در تابستان 1403 وضعیت محیط کسب وکار بخش صنعت را مساعدترین و بخش کشاورزی را نامساعدترین محیط کسب وکار ارزیابی کرده اند. بر اساس نتایج این پایش در تابستان 1403 ، وضعیت محیط کسب وکار در بخش کشاورزی (6/60) در مقایسه با بخش های صنعت (5/88) و خدمات (6) نامناسب تر ارزیابی شد ه است.
ثبت ديدگاه