رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد:
متاسفانه تکالیف دستگاهها در خصوص توسعهی گردشگری مشخص نیست
رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد در جلسه کارگروه گردشگری و صنایع دستی این کمیسیون گفت: متاسفانه وظایف دستگاههای مختلف در خصوص توسعهی گردشگری مشخص و معلوم نیست.
به گزارش روابطعمومی اتاق خرمآباد؛ اسداله بیرانوند با اشاره به اینکه همهی دستگاهها در امر گردشگری و توسعهی آن به نوعی نقش دارند، اظهار داشت: متاسفانه تکالیف دستگاهها در این حوزه مشخص نیست.
وی با تاکید بر اینکه هنوز در تعریف توسعهی گردشگری اجماعی میان دستگاهها وجود ندارد، افزود: هم در حوزهی نظارت معلوم نیست چه کسی مسئولیت دارد و هم در حوزهی بهرهبرداری دچار مشکل هستیم.
بیرانوند تصریح کرد: واقعیت این است که تنها یک دستگاه به عنوان متولی نمیتواند همهی امور را به عهده بگیرد و توفیق هم حاصل شود.
رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد گریزی هم به تاریخچهی صنایع دستی لرستان زد و بیان داشت: بنا به شواهدی که در لرستان به دست آمده، 110 هزار سال سابقهی تمدنی در این سرزمین وجود دارد و لرستان به نوعی همواره مسکون بوده و انسانهایی در آن زندگی میکردهاند و ابزارهایی برای زندگی در اختیار داشتهاند.
اسداله بیرانوند گفت: حوزهی صنایع دستی هم شامل هنرهایی است که از بین رفتهاند و اطلاعی از آنها نداریم، هم هنرهایی که به امروز رسیدهاند و در معرض فراموشی هستند و هم هنرهایی که حاصل تلاش مردمان امروزی است و متاسفانه برنامهای برای توسعهی آنها وجود ندارد.
وی تصریح کرد: مادامی که با دید همهجانبهنگر مسائل این حوزه مورد بررسی قرار نگیرند، وضعیتمان تغییری نخواهد کرد.
عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد:
صنعت گردشگری، روابط عمومی جهانی است
عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد هم در این جلسه گفت: با توجه به اینکه مسئولیتهایی در خصوص جهانگردی هم داشتهام میتوانم با صراحت بگویم که هر کدام از استانهای ایران به تنهایی از یک کشور اروپایی پتانسیلهای بیشتری در حوزهی گردشگری دارد.
محمد صادق فرهادیان با بیان اینکه صنعت گردشگری، روابط عمومی جهانی است، اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، ایران از نظر پتانسیلهای گردشگری دارای رتبهی دهم جهان است؛ این در حالی است که از نظر درآمدی نه تنها تناسبی با این جایگاه نداریم، که دارای مشکلات اساسی هستیم.
وی افزود: به همان اندازهای که کشور ما در حوزهی گردشگری در جهان عقب است، به همان میزان لرستان در کشور خودمان عقب افتاده است.
فرهادیان با اشاره به پشتکار مردم لرستان بیان داشت: یقینا اگر آنها به این واقعیت برسند که صنعت گردشگری میتواند چه نقش و تاثیری بر زندگی، درآمد، منافع و رفاهشان داشته باشد، کوتاه نخواهند آمد و از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند بود.
عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد با بیان اینکه دشوارترین کار در حوزهی گردشگری همین مسألهی تفهیم است، عنوان داشت: باید بتوانیم در حوزهی گردشگری داخلی به حق و حقوقمان برسیم.
محمد صادق فرهادیان در پاسخ به کسانی که عدم وجود زیرساختها را بهانهای برای عدم تحقق توسعهی گردشگری عنوان میکنند، هم گفت: آیا ما توانستهایم از زیرساختهای خدادادی فراوانی که در این حوزه داریم، استفاده کنیم؟
وی با تاکید بر اینکه در زمینهی فراهم نمودن زیرساختها هم مردم از مسئولان جلوتر هستند، بیان داشت: در زمینهی سرمایهگذاری در تاسیس و راهاندازی مراکز اقامتی و خدماتی اقدامات قابل توجهی صورت گرفته اما پرسش اینجاست که آیا آنها توانستهاند به اندازهی میزان سرمایهگذاریشان از آنها بهرهبرداری کنند.
عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد:
باید چند پروژه مشخص را به عنوان مطالبه اجتماعی مطرح کنیم
دیگر عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد هم با تاکید بر اینکه کمیسیون جایگاه اجرایی ندارد، اظهار داشت: با این همه میتوانیم با ارائهی پیشنهادات و راهکارهای تخصصی و عملی و پیگیری اجرای آنها اثرگذار باشیم.
مظفر افشار گفت: در صورتی که موارد مطرح در حوزهی گردشگری را اولویتبندی کنیم و تمرکزمان را روی چند پروژهی مشخص که دارای قابلیت عملی هستند بگذاریم، و آنها را به عنوان مطالبهی اجتماعی مطرح کنیم میتوانیم زودتر و بهتر به نتیجه برسیم.
وی افزود: تلاش برای فراهم نمودن زمینهی ثبت درهی تاریخی لرستان میتواند از جمله اولویتهایی باشد که در مرکز توجه و تلاشمان قرار میگیرد.
“پدر بلوط ایران” با بیان اینکه در همین راستا ضروری است از اقداماتی که مانع انجام این فرایند میشوند پیشگیری کنیم عنوان داشت: یکی از موانع انجام این کار میتواند تبدیل شدن حریم رودخانهی خرمآباد به پارکینگ اتومبیل باشد که اتفاق خوبی نیست.
مظفر افشار افزود: در کنار مشخص کردن الویتها، ضروری است در حوزهی تامین امنیت هم تلاش کنیم که بعضا همان اندک مواردی که در این حوزه ممکن است ایجاد مشکل کنند هم از میان بروند.
عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد:
گردشگری از مولفههای توسعه در دنیای مدرن به حساب میآید
به گزارش روابطعمومی اتاق خرمآباد؛ در این جلسه همچنین عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد گزارش تحلیلی در مورد وضعیت موجود گردشگری استان لرستان ارائه کردند که در آن به اثرات گردشگری بر فرایند توسعه، رابطهی آن با توسعه اشتغالزایی، و همچنین نقش آن در توسعه اقتصاد محلی و اثرات اجتماعی- فرهنگی آن پرداخت.
امیرعباس اعتمادینیا اظهار داشت: امروزه گردشگری به عنوان یکی از شیوههای رشد و توسعه مقولات مختلف اقتصادی- اجتماعی در اکثر کشورها مورد توجه خاص قرار گرفته است، به نحوی که یکی از راهبردهایی که اخیرا در اغلب کشورهای جهان در زمینه رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، تولید درآمد ارزی و کاهش نابرابریهای شغلی میان مناطق، مورد توجه قرار گرفته است، همین صنعت میباشد.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری قبل از هر چیز یک فرایند اقتصادی است، گفت: امروزه این صنعت به دلیل ایجاد درآمد، ارزآوری و ارزش افزوده، تحولات عظیمی را در اقتصاد کشورها ایجاد کرده است.
اعتمادینیا افزود: طبق آمارهای ارائهشده از سوی سازمان جهانی گردشگری، در فاصله سالهای 1950 تا 2005، گردشگری بینالملل شاهد رشد فزایندهای شده است و حجم اقتصادی آن از 2.1 میلیارد دلار آمریکا در سال 1950 به بیش از 622 میلیارد دلار در سال 2005 و 1680 میلیارد دلار در سال 2009 بالغ گردیده است.
عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق خرمآباد با بیان اینکه کسب و کارهای گردشگری توانسته است در سال 2007 حدود 10.3 درصد و در سال 2009 حدود 10.9 درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد، بیان داشت: از آنجا که صنعت گردشگری، مجموعه عملکرد چندین بخش اقتصادی است، به صورت فعالیت میانبخشی مطرح میشود و چون به سطح زندگی، توسعهیافتگی، میزان رفاه، قدرت خرید و سبک زندگی، اعتقادات، باورها و ارزشهای اجتماعی، فرهنگی و… مرتبط است، یک فعالیت فرابخشی تلقی میگردد و از این نظر است که توسعه این بخش در گرو شرایط و بسترهای مناسب اجتماعی و فرهنگی و همکاری سایر ارگانها و بخشهای اقتصادی است.
امیرعباس اعتمادینیا عنوان داشت: امروزه صنعت گردشگری از دو جهت عمده حائز اهمیت بسیار است؛ نخست موجبات آشنایی ملل با یکدیگر، فرهنگها، نژادها، اقوام، سرزمینها، گویشها و… را فراهم مینماید و دیگر اینکه از نظر اقتصادی به عنوان یک تأمینکننده درآمد محسوب میشود.
وی به اهمیت مسألهی تحلیل وضعیت موجود اشاره کرد و افزود: تجزیه و تحلیل وضع موجود این امکان را به فرآیند برنامهریزی توسعه گردشگری استان لرستان خواهد داد تا بر مبنای واقعیتهای جاری و حاکم بر وضع موجود، نقاط قوّت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای منطقه را شناسایی و خطوط اصلی برنامههای کاربردی در توسعه این صنعت ترسیم گردد.
اعتمادینیا با بیان اینکه گردشگری از مولفههای توسعه در دنیای مدرن به حساب میآید، تصریح کرد: امروزه کشورهایی که به توسعه روزافزون اقتصادی فکر میکنند، گردشگری را مولفهای میدانند که به وسیله آن گرههای کور اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و حتی سیاسی خود را با آن باز کنند، به همین دلیل است که اغلب کشورها به گردشگری به عنوان یک ضرورت نگاه میکنند و از تمامی ظرفیتها و امکانات خود استفاده میکنند تا به کسب منافع و مزایای مورد نظر خود دست یابند.
ثبت ديدگاه