در دیدار سفیر ترکیه و امامجمعه خرمآباد عنوان شد:
حجتالاسلام میرعمادی:
غیرت مردم لرستان شبیه مردم ترکیه است
سفیر ترکیه در ایران که به دعوت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد به این شهر سفر کرده بود، به همراه مقامات سفارت ترکیه در تهران، با نمایندهی ولیفقیه در استان و امامجمعهی خرمآباد دیدار کردند.
حجتالاسلام میرعمادی در ابتدای این دیدار به معرفی لرستان در ابعاد مختلف پرداخت و گفت: این استان در زمینههای گوناگون فرهنگی، علمی و تاریخی صاحب فرهنگ و تمدن با سابقهی طولانی بوده است.
وی؛ مردم لرستان را دلیر و مهماننواز توصیف کرد و بیان داشت: این استان زادگاه علما، فرزانگان و دانشمندان بزرگی چون آیات عظام “بروجردی” و “کمالوند” بوده است.
امامجمعهی خرمآباد تصریح کرد: مردم ترکیه در زمان حیات این دو شخصیت والا، از آنها تبعیت و تقلید میکردهاند و شناخت کافی از آنها داشتهاند.
حجتالاسلام میرعمادی در ادامهی سخنان خود از مسجد جامع بروجرد به عنوان یکی از مساجد تاریخی مهم لرستان یاد کرد و ادامه داد: همچنین آمار مکانهای متبرک در این استان حائز اهمیت است؛ به طوری که دارای 168 امامزاده، زیارتگاه و مکان متبرکه است.
وی اضافه کرد: همچنین لرستان دارای 13مدرسهی علمیهی برادران و 17 مدرسهی علمیهی خواهران است که در این مدارس یکهزار و پانصد طلبه به تحصیل علم میپردازند.
نمایندهی ولیفقیه در لرستان اظهار داشت: لرستان یکی از غنیترین شبکههای آبهای روان کشور است و چشمهها و آبشارهای فراوانی دارد و وجود فقط 10 آبشار در خرمآباد خود گواه این مدعاست.
حجتالاسلام میرعمادی در بخش دیگری از سخنان خود به شباهتهای فرهنگی لرستان و ترکیه پرداخت و گفت: غیرت مردم لرستان شبیه مردم ترکیه است.
وی اذعان داشت: در طول تاریخ روابط ایران و ترکیه مستحکم بوده، به همین دلیل هماکنون روابط فرهنگی بین دو کشور بسیار مهمتر از روابط اقتصادی و سیاسی است.
وی همچنین به نامگذاری سال 93 به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ توسط رهبر معظم انقلاب اشاره و تأکید کرد: برای تحقق بخشیدن به این شعار، گسترش ارتباط قویتر فرهنگی و اقتصادی ایران با کشورهای اسلامی به خصوص ترکیه ضرورت دارد.
امامجمعهی خرمآباد در ادامه از زندگی عشایری و عزاداری و علاقه به اهل بیت(ع) به عنوان آداب و رسوم مشترک بین لرستان و ترکیه یاد کرد و گفت: این وجه اشتراکات، لزوم گسترش روابط ایران و ترکیه را نشان میدهد.
حجتالاسلام میرعمادی بهترین روابط برای استفاده از تجربیات و انتقال فرهنگها و آموزههای ایران و ترکیه را روابط بینمردمی دانست و خطاب به سفیر ترکیه در ایران گفت: امیدواریم سفر یکروزهی شما و هیأت همراه در جهت تقویت ارتباط فرهنگی و گردشگری بین لرستان و ایالتهای ترکیه مفید واقع شود.
وی یادآور شد: در شرایط فعلی هر چقدر مسلمانان، وحدت و روابط خود را با یکدیگر قویتر کنند، برای امت اسلامی مفید خواهد بود.
نمایندهی ولیفقیه در استان، در پایان سخنان خود از رییس اتاق خرمآباد به خاطر فراهم کردن اسباب سفر سفیر و مقامات سفارت ترکیه در ایران به لرستان قدردانی کرد.
سفیر ترکیه در ایران:
تنها به روابط تجاری اقتصادی اکتفا نخواهیم کرد
سفیر ترکیه در ایران هم در این دیدار، از ایران به عنوان کشور دوست و برادر یاد کرد و گفت: هر وقت فرصتی پیش آید، همواره برای ایجاد ارتباط دو سویه به شهرهای ایران سفر میکنیم.
“اومیت یاردیم” با ابراز خرسندی از حضور در خرمآباد، از میزبان خود (اتاق بازرگانی خرمآباد) تشکر کرد و گفت: ما با هدف ایجاد ارتباط تجاری، اقتصادی، فرهنگی به لرستان سفر کردیم، تا بتوانیم بدون واسطه به شناخت کاملی از استعدادها و مزیتهای این استان دست یابیم.
وی اعلام کرد: برای گسترش روابط ترکیه و ایران تنها رابطهی آنکارا و تهران کافی نیست و معتقدیم باید با سایر شهرها رابطه برقرار کرد.
“یاردیم” اضافه کرد: همچنین روابط خود را تنها در چارچوب تجاری و اقتصادی نمیدانیم و روابط باید تمام حوزهها را در برگیرد.
وی به اعزام هیأت تجاری ترکیه به ایران طی ماههای گذشته اشاره و اعلام کرد: در روزهای آینده نیز یک گروه تجاری از استانبول به ایران سفر خواهد کرد که امیدواریم با تشکیل کمیسیون مشترکی بین ایران و ترکیه به اهداف خود که همان گسترش روابط در تمامی ابعاد است، دست یابیم.
“اورمیت یاردیم” گفت: ما ایران را نه فقط در حال حاضر، که در طول تاریخ؛ نزدیکترین همسایهی خود دیدهایم و اگر تاریخ ایران را نادیده بگیریم، ترکیه هم معنا نخواهد داشت و اسم هر کدام از مناطق ایران برای شهروندان تُرک تصویر تاریخی و ذهنی دارد.
ثبت ديدگاه