تاسیس انجمن ارگانیک استان لرستان
با توجه به تولید انواع محصولات کشاورزی بخصوص محصولات باغی، صیفی و سبزی در استان لرستان و شرایط اقلیمی خاص استان که مزیتهای فراوانی برای تولید این محصولات دارد با هدف استاندارد سازی محصولات کشاورزی، سلامت تولیدات بخش کشاورزی و پایداری تولیدات این بخش همچنین امکان صادرات محصولات کشاورزی بر اساس استاندارهای بین المللی با تلاش های مسئولین اتاق بازگانی لرستان شعبه انجمن ارگانیک لرستان در تاریخ 11/7/92 با حضور محققین، تولید کنندههای نهاده کشاورزی، بازرگانان، نمایندگان سازمان های دولتی و کشاورزان پیشرو با حضور نماینده انجمن ارگانیک ایران در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان لرستان تشکیل گردید و آقایان جهانشیر شاکرمی، مصطفی طبیب زاده، بابک غضنفری، کرم حیدری، محمد جمشیدی، منصور مرادی و خانم فرشته بحیرایی به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره انجمن ارگانیک ایران شعبه لرستان انتخاب شدند.
سمت های اعضای هیئت مدیره :
آقای جهانشیر شاکرمی به سمت رئیس هیئت مدیره
آقای بابک غضنفری به سمت نایب رئیس اول
خانم فرشته بحیرایی به سمت نایب رئیس دوم
آقای مصطفی طبیب زاده به سمت خزانه دار
آقای منصور مرادی به سمت منشی
آقای سعید نور محمدی به سمت دبیر
خانم سمیه قربانی به عنوان بازرس انجمن
خانم سمانه محمودوند عضو هیئت مدیره
هدف از تاسیس انجمن ارگانیک در استان لرستان
استان لرستان با داشتن حدود۷۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی یکی از مناطق مهم و دارای پتانسیل بالای برای ایجاد و بهره برداری از طرح های کشاورزی ارگانیک می باشد. با توجه به بالا بودن هزینه های تولید محصولات زراعی و باغی و در جهت جایگزین کردن نهاده های مضر ( کودهای شیمیایی و آفت کش ها و …) برای تولید محصولی سالم با بکار گیری تکنیک های غیر شیمیایی می توان کشاورزی ارگانیک را در استان توسعه داد. در گذشته توجه به بخش کشاورزی صرفا از جنبه تولیدی معطوف بود ولی با توجه به چالشهای بخش کشاورزی، تولید محصولات زراعی و باغی باید در سال های آینده در جهت اهداف زیست محیطی و اجتماعی گرایش یابد. توسعه کشاورزی ارگانیک در استان می تواند به عنوان یک روش پیشگیری موثر در برابر طغیان آفات مهم و علفهای هرز دانست و از طریق قوانین، می توان تولید کنندگان محصولات کشاورزی را در جهت حفظ محیط زیست و بهره برداری صحیح از منابع طبیعی آشنا کرد. کشاورزان ارگانیک هم نگهبان تنوع زیستی هستند و هم استفاده کننده از تنوع زیستی هستند مثلاً استفاده از بذور بومی که مقاومت بیشتری نسبت به بیماریها و شرایط بد محیطی دارند. کشاورزان تولید کنندهی محصولات ارگانیک از کودهای شیمیایی استفاده نکرده و برای حاصلخیزی زمینشان از کودهای ترکیبی کمک میگیرند همین کار هم باعث کاهش ضایعات و زوال باروری خاک میشود.
پر واضح است که بهره برداری مفرط از سموم و کود های شیمیایی سبب آلودگی آب، خاک و محصولات خواهد بود. در این راستا انجمن ارگانیک لرستان با هدف گسترش تولید و مصرف محصولات ارگانیک در جامعه لرستان سعی در بالا بردن سلامت غذا و محیط زیست را خواهد داشت و با توسعه کشت و کار طبیعی قصد کنار گذاشتن محصولات تراریخته، دارو های شیمیایی، افزودنی های غذایی دام، مواد تنظیم کننده رشد گیاهان و غیره را دارد. تلاش انجمن ارگانیک لرستان در جهت آشنایی بیشتر مردم با محصولات ارگانیک، تغییر نگرش تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به این محصولات و نیز عوامل موثر بر افزایش مصرف محصولات ارگانیک در استان لرستان میباشد. گسترش استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک (همچون پرورش زنبور براکون و تریکوگراما برای کنترل آفات پروانه ای)، تناوب کشت، کشت مخلوط، روش های مکانیکی کنترل علف های هرز، درک بهتر هم زیستی میکوریزا، ریزوبیوم ها، تجدید ماده آلی و دیگر بخش های زنده خاک، تلفیق زراعت و دامپروری و غیره از موضوعات مورد بحث در کشاورزی ارگانیک است که نیاز به آموزش و فرهنگسازی در استان لرستان را دارد. کشاورزی ارگانیک علاوه بر مزیت های زیست محیطی سبب ایجاد تعاونی ها و صنایع تبدیلی وابسته شده و در نتیجه باعث رشد اقتصادی استان لرستان نیز می شود بنابراین در صورت آگاه ساختن کشاورزان و آموختن روشهای جدید به آنان می توان در آینده ای نزدیک شاهد پیشرفت بزرگی در بخش کشاورزی استان لرستان باشیم.