حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران می‌گوید: در شرایط فعلی چاره‌ای جز حرکت به سمت درک دقیق واقعیت‌ها و برنامه‌ریزی برای رفع آنها وجود ندارد و دراین‌بین باید واقعیت‌های اقتصادی را به مردم گفت.

نایب‌رئیس اتاق ایران گفت: در شرایط فعلی آنچه اهمیت بسیار زیادی دارد، لزوم ایجاد یک تفاوت مهم میان امید و ساده‌انگاری است. ما قطعاً باید با رویکرد مثبت به شرایط و مسائل نگاه کنیم اما در چنین شرایطی نباید با ساده کردن مشکلات و مسائل موجود در اقتصاد ایران، نسبت به واقعیت فاصله جدی پیدا کنیم.

حسین سلاح‌ورزی افزود: درصورتی‌که یک نگاه مثبت و واقعی شکل بگیرد، می‌توان نتایج آن را در زندگی فردی و روابط اجتماعی دید و حتی در سطح کلان با استفاده از آن به خلق فرصت‌های تازه و تسهیل مسائل و مشکلات موجود اقدام کرد.

نایب‌رئیس اتاق ایران با بیان اینکه رویکرد ساده‌انگارانه که از سوی بعضی سیاست‌گذاران مطرح می‌شود نباید به‌عنوان محور برنامه‌ریزی در اقتصاد ایران شناخته شود، توضیح داد: با ساده کردن مشکلات تنها تبلیغاتی به وجود می‌آید که نسبت به واقعیات فاصله جدی دارند. درحالی‌که باید در نظر داشته باشیم که واقعیت هرچند سخت و تلخ است اما برای برنامه‌ریزی و برون‌رفت از شرایط چاره‌ای جز درک دقیق آن وجود ندارد.

سلاح‌ورزی ادامه داد: نظر من این نیست که آینده اقتصاد ایران سیاه و ناامیدکننده است اما به‌حکم عقل باید واقعیت‌های آشکار را دید و بر اساس آن‌ها صحبت کرد. اقتصاد ما در سال ۹۸ با رخدادی بزرگ مواجه خواهد بود و اگر برخی مسائل تغییر نکند، مشکلات ادامه خواهد داشت.

وی درباره ابعاد مختلف این مشکلات اظهار کرد: ما در سال جاری با تشدید تحریم‌های آمریکا مواجه خواهیم بود که احتمالاً روی وضعیت کسب‌وکار و معیشت مردم تأثیر منفی دارد؛ ازاین‌رو اگر باور داریم که در حال جنگ اقتصادی هستیم، باید واقعیت جنگ را به شهروندانی که هدف اصلی هستند و بیشترین آسیب را خواهند دید اطلاع دهیم. وضعیت فعلی مانند هشدار وضعیت قرمز در زمان بمباران جنگ است و امروز جامعه ما برای دفاع از خود باید آماده بوده و تصمیماتی درست بگیرد.

نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به برآوردهای صورت گرفته درباره اقتصاد ایران از سوی مراجع بین‌المللی همچون بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، تصریح کرد: در سال ۹۸ رشد اقتصادی ایران حدود منفی ۲ تا ۵.۵ درصد پیش‌بینی شده است.

سلاح‌ورزی ادامه داد: کاهش تولید ناخالص داخلی به پایین آمدن قدرت خرید مردم و ایجاد رکود در بخش‌های مختلف اقتصادی منجر شده و می‌تواند روی شاخصی همچون بیکاری نیز اثر منفی بگذارد. از سوی دیگر مسائلی همچون توزیع رانت در ارز و اعتبارات بانکی نیز بخش دیگری از مشکلاتی است که اقتصاد ایران با آن روبه‌رو خواهد بود.

وی درباره چگونگی امکان‌پذیر شدن عبور از شرایط فعلی گفت: اقتصاد ایران نیز مانند هر نظام اقتصادی دیگری در صورت عدم ارتباط با اقتصاد جهانی توان پویایی خود را از دست می‌دهد و با توجه به تحریم‌های فعلی عملاً ارتباط ایران با اقتصاد جهانی دشوار خواهد بود.

نایب‌رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی نیروهای سیاسی مؤثر باید به یک اجماع رسیده و با توجه به واقعیت‌های موجود و لحاظ کردن مصلحت و آینده ایران با آگاه کردن مردم اوضاع را مدیریت کنند، زیرا در غیر این صورت مشکلاتی که امروز اقتصاد ایران با آن روبه‌رو است ادامه خواهد داشت.

بر اساس جدیدترین برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سال پیش‌رو با رشد منفی اقتصادی روبه‌رو خواهد بود و هرچند در دو سال آتی پیش‌بینی‌ها حاکی از مثبت شدن دوباره رشد اقتصادی است اما هنوز فاصله طولانی با هدف‌گذاری‌های کلان دارد.