حسن معماری؛ مدیر عامل شرکت پروفیل و پنجره نگین بروجرد :

 

جامعه جهانی در دهه‌های گذشته، پیشرفت‌ها و اکتشافات حیرت‌آوری را در عرصه علم و تکنولوژی به عرصه ظهور رسانید اما شیوع ویروس کرونا دنیا را با چالش بزرگ و عمیقی روبرو کرد و میلیاردها انسان را خانه‌نشین کرده است، ده‌ها هزار تن را به کام مرگ فرستاد و به نظام اقتصادی انسان‌ها آسیب جدی وارد ساخت.

بحران کرونا بشر را با این واقعیت روبرو کرد که زندگی و امنیت آنها می‌تواند در روی کره زمین در خطر جدی قرار بگیرد این ویروس نشان داد که هزاران میلیارد دلار که سالیانه به بهانه تامین امنیت کشورها صرف تولید جنگ افزارها، تسلیحات و ارتش ها می‌شود در این شرایط که امنیت انسان‌ها در دنیا به خطر افتاده، کوچکترین نقش و ارزشی در تامین سلامت و امنیت روانی بشر دارا نیستند و انسان ها خود را بی‌دفاع و درمانده در مقابل این بیماری احساس می کنند. هنوز پیامدهای کرونا در عرصه‌های اقتصادی،  سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و به تبع آن روحی و روانی آن به وضوح مشخص نیست اما بدون شک پیامدهای آن در این عرصه گسترده خواهد بود.

کشورهای مختلف جهان برای مقابله با بحران این بیماری هزینه‌های هنگفت اقتصادی متحمل شده‌اند و براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، جهان در دوران پساکرونا با بحران رکود اقتصادی مواجه خواهد شد. اگرچه باید خاطر نشان کرد که توانایی اقتصادی کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و برخی از کشورها مانند ایران به دلایل اقتصادی و پیامدهای آن موضوع قرنطینه را از دستور کار خود خارج کرده‌اند زیرا بحران کرونا روی بخش‌های مختلف اقتصاد ایران تأثیر گذاشته و ممکن است زندگی مردم را از لحاظ اقتصادی با مشکل جدی روبه رو کند.

 

حسن معماری، تولید کننده لرستانی با اشاره به وضعیت واحد تولیدی پروفیل و پنجره نگین در این باره می گوید: تامین مواد اولیه با این اوضاع بسیار مشکل شده است و به راحتی نمی توان آنها را تهیه کرد.

وی ادامه می دهد: به عنوان مثال مجموعه شیشه فلور تا 25 درصد قیمت ها را افزایش داده  و شرایط خریدار را تغییر داده است و فروشندگان مواد اولیه یک سری ‏من دراوردی‎هایی داشتند که برای ما دردسر شده و در خرید پروفیل هم همین مشکلات را داریم. ‏

معماری بیان کرد: از طرفی قطعات دستگاه‎ها وحشتناک گران شده و بالای 3 تا 4 برابر افزایش قیمت خورده اند. کار تولید کننده در این شرایط بسیار سخت است.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه تولیدکننده لوازم خانگی نیز هست، اضافه می کند: در بحث لوازم خانگی کلا مشتری برای محصولاتمان وجود نداشت و صادرات به عراق داشتیم که الان صدردصد متوقف شده است.

وی یادآور شد: فروش ظروف تولیدی مان با آمدن کرونا ویروس صددرصدی تعطیل شد ولی در بخش در و پنجره و شیشه داریم کار می کنیم.

معماری خاطر نشان می کند: با این اوضاع ظهور کرونا افزایش هزینه سربار دارد بالاتر از هزینه دستمزد می نشیند. هزینه حقوق و سایر مزایا نزدیک 25 درصد می شود ولی هزینه سربار قطعات نزدیک به 45 درصد افزایش خورده است.

این فعال اقتصادی گفت: توقع ما از دولت این است که قول هایش را اجرایی کند.

وی گفت: تامین اجتماعی برای بیمه اسفند ماه یک روز به ما فرصت ندادند و برای فروردین هم همینطور بود و انتظار می رود دولت شرایط را اندکی تسهیل کند.

معماری خاطر نشان کرد: از تامین اجتماعی و مالیات انتظار داریم فرصت بیشتری به تولید کنندگان و واحدهای اقتصادی نیمه جان دهند. به نظر می رسد این کارها بیشتر از پرداخت تسهیلات به تولید کمک می کند.

این فعال اقتصادی می گوید: با این نرخ سودها و قیمت هایی که الان دولت برای پرداخت تسهیلات به تولید مطرح کرده،  اکثر واحدهای تولیدی نمی توانند تسهیلات بگیرند چون برگشت آن زمان می برد. ولی دولت می تواند با بخش نامه ها شرایط را تسهیل کند.

وی تصریح می کند: اگر یک ماه بیمه را ندهیم ماه بعد نه می توانیم لیست بیمه را بدهیم و از طرفی باید کارگران با مشکل برمیخورند و انتظار داریم در این شرایط تامین اجتماعی کمک کند تا مشکلات تولید کنندگان یکی یکی حل شود.

معماری افزود: مثلا اگر تامین اجتماعی پرداخت ها را در همان ماه برای کارفرمایان تولید کننده تقسیط کند، شرایط خوبی برایمان فراهم می شود.

این تولید کننده لرستانی اضافه می کند: کارفرما چیزی جز واحد تولیدی ندارند و تمایل دارند آن را سرپا نگه دارند و انتظار می رود دولت به تولید کننده و واحدهای اقتصادی و تولیدی نیمه جان کمک کند.

 

 #اختصاصی_اتاق_لرستان