دبیر شورای منتخب کانون‌های کارآفرینی کشور در جلسه‌ی کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد گفت: لرستان از همه نظر مستعد توسعه‌ی گردشگری است، بر همین اساس دعا کنید استان‌تان صنعتی نشود.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق خرم‌آباد؛ هادی هزارخانی با اشاره به پیشینه‌ی تاریخی درخشان لرستان و قدمت این سرزمین افزود: اقتصاد متکی بر گردشگری نسخه‌ی شفابخش برای بهبود وضعیت این استان است.

وی اظهار داشت: اگر شما بتوانید گردشگری را در اولویت توسعه‌ی استان قرار دهید، قادر خواهید بود علاوه بر رسیدن به مقصود، از آسیب‌های ناگزیری که سایر صنایع به همراه دارند نیز در امان باشید.

هزارخانی در بخش دیگری از سخنانش به لزوم تعامل با سایر استان‌های همسایه هم اشاره و تصریح کرد: با توجه به این‌که سایر استان‌های غرب کشور نیز شباهت‌هایی به لرستان دارند می‌توانید راه‌هایی برای تعامل و فائق آمدن بر مشکلات پیش‌رو پیدا کنید و از توان همدیگر بهره ببرید.

دبیر شورای منتخب کانون‌های کارآفرینی کشور ادامه داد: به عنوان مثال می‌توانید با دو استان دیگری که در همسایگی‌شان قرار دارید، تشکیل یک گروه بدهید که این گروه با هدف باز کردن پای گردشگران خارجی به هر سه استان برنامه‌ریزی کند و با همین هدف تعرف شده نسبت به جذب گردشگر اقدام نماید.

هادی هزارخانی به شرایطی که در یزد اتفاق افتاده هم اشاره و بیان داشت: از نظر اقلیمی جایی مانند یزد قابل مقایسه با استانی مانند لرستان نیست؛ با این وجود ما با عزم جدی شروع به کار کردیم و به جاهای خوبی هم رسیدیم.

وی گفت: در حال حاضر استان یزد یکی از جاهایی است که ما به عنوان قطب درمان معرفی کرده‌ایم و آمار خوبی در زمینه‌ی توریست درمانی داریم که امیدوارکننده است.

 

رییس کمیسیون گردشگری اتاق خرم‌آباد:

بررسی چگونگی اجرایی شدن مصوبات کمیسیون گردشگری

به گزارش روابط‌عمومی اتاق خرم‌آباد؛ رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد در ادامه‌ به دستورکار جلسه اشاره و اظهار داشت: یکی از اولویت‌هایی که در جلسات گذشته‌ی کمیسیون مصوب شد، بحث مطرح کردن لرستان به عنوان قطب مفرغ بود که در این جلسه قرار است راه‌های عملی و اجرایی شدن این اولویت‌ها بررسی شود.

محمد قاسمی گفت: این اولویت‌ها در سه دسته‌ی: حوزه‌ی میراث فرهنگی، حوزه‌ی گردشگری و همچنین صنایع دستی مصوب شد که در هر دسته مواردی تعیین گردید.

وی از طرح ساماندهی عرصه‌ و حریم قلعه‌ی فلک‌الافلاک، پیگیری موضوع ثبت جهانی دره خرم‌آباد، تبدیل لرستان به قطب مفرغ، بررسی علل نیمه‌کاره ماندن طرح‌های گردشگری و همچنین پیگیری ایجاد بازارچه‌های فروش دائمی صنایع‌دستی در خرم‌آباد و سایر شهرستان‌ها به عنوان برخی دیگر از اولویت‌های کاری کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق خرم‌آباد نام برد و افزود: امیدوارم با برنامه‌ریزی مناسب و استفاده از پیشنهادات اعضای کمیسیون به راهکارهایی برای عملی کردن مصوبات آن نائل شویم.

 

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی لرستان:

برای ثبت جهانی قلعه اقدام عملی مثبتی صورت نگرفته است

در ادامه‌ی این جلسه معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: امروزه در گوشه گوشه‌ی دنیا از موزه‌های معروف و معتبر گرفته تا مجموعه‌های خصوصی، آثار مفرغی لرستان در معرض دید جهانیان قرار دارند که عمده‌ی این آثار متأسفانه به صورت قاچاق از کشور خارج شده‌اند.

دیانوش چراغی اظهار داشت: نزدیک به دو هزار شیئ مفرغی دیگر هم در موزه‌ی خرم‌آباد نگهداری می‌شود که ظرفیت مناسبی برای ارائه به گردشگران محسوب می‌شود.

وی افزود: در زمینه‌ی ناکامی ثبت برخی آثار باستانی لرستان از جمله قلعه‌ی تاریخی فلک‌الافلاک، نقایصی وجود دارد که باید برطرف شوند، اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدام عملی‌ای از سوی میراث فرهنگی استان صورت نگرفته است.

 

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی لرستان:

صنایع دستی از گردشگری جدا نیست

به گزارش روابط‌عمومی اتاق خرم‌آباد؛ معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم با اشاره به این‌که مفرغ‌های لرستان جزو اولین دست‌ساخته‌های لرستانی‌هاست و در حوزه‌ی صنایع دستی قرار می‌گیرند، گفت: بسیاری از صنایع دستی استان در واقع جهت برآورده شدن نیازهای زندگی روزمره‌ به وجود آمده‌اند و به هیچ عنوان تزیینی نبوده‌اند.

فرزانه عادلی افزود: امروز ضرورت دارد دوباره صنایع دستی را از حوزه‌ی تزیینی خارج و وارد زندگی روزمره‌ی مردم کنیم تا این صنایع، اعتبار گذشته‌شان را دوباره به دست بیاورند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ارتباط تنگاتنگ صنایع دستی و گردشگری اشاره و بیان داشت: متأسفانه تأسیس بازارچه‌ی فروش صنایع دستی در خرم‌آباد علی‌رغم این‌که در سفر هیأت دولت قبلی به لرستان به تصویب رسید، اما هیچ اعتباری به آن تخصیص داده نشد تا عملاً هیچ اتفاقی در این حوزه رخ ندهد.

عادلی در همین زمینه افزود: بر همین اساس در حال تلاش برای جذب سرمایه‌گذار به منظور تأسیس آن از این طریق هستیم.